Fájdalmas szakítás: elhatárolódott a jászberényi Fidesz saját politikai csoportjától

Megosztás

A Jász Monitoring hosszú időn át a jászsági Fidesz hűséges közösségi felülete volt, rengeteg dezinformáló propagandaanyag forrása, sőt, nem állt tőlük távol civil ellenzékiek lejáratása sem. Úgy tűnik, a nagy együttműködés most félbeszakadt, sőt, a felek nem győznek elhatárolódni egymástól.

A XXI. századi politizálás velejárója, hogy a közélet egyrésze áttelepült a közösségi felületekre. Természetes, hogy ezt mindegyik politikai erő és párt próbálja kihasználni, nem másodlagos azonban, hogy milyen eszközökkel és módszerekkel juttatják el üzeneteiket az emberekhez.

A Jász Monitoring, ha fideszes szekértolásról volt szó, akkor nem válogatott.

A csoport két hírhedt adminja egy volt közös képviselő, G.K.A., akiről még tavaly decemberben írtunk azok után, hogy nagy összegű társasházi pénzek elsikkasztásával, hűtlen kezelésével vádolták meg, illetve élettársa, V.L, aki pedig a jegyzőt és Budai Lóránt polgármester párját is megfenyegette már.

„Tiszta vizet pohárba! A Fidesz jászberényi alapszervezete elkötelezett a szakmai alapokon és közösségi értékeken alapuló közéleti szerepvállalásnak, a tiszta beszédnek. Szeretném megerősíteni, hogy a Fidesz Jászberény facebook oldal az a felület, amely a jászberényi Fidesz csoport tevékenységéről tájékoztat, helyi és országos ügyekben álláspontját jeleníti meg, véleményét tükrözi. A Fidesz jászberényi alapszervezete elhatárolódik a Jász Monitoring nevű FB oldaltól, csoporttól” – közölte Kis-Némethné Király Éva, a nemrég újraalakuló jászberényi Fidesz csoportelnöke.

Kis-Némethné a helyi fideszes rádió vezetője, a szervezet csoportelnöke, sőt, 2019-ben képviselőjelöltje is volt

Úgy tűnik, a nagy újjászerveződés jegyében kezdődött takarítás elérte a Jász Monitoringot, vigyázniuk kell azonban, hogy meddig tisztogatnak, hiszen lassan alig marad olyan jászberényi, aki helyben képviselné a Fidesz politikáját.

A kormánypárt hányatott sorsa 2019-ben kezdődött, amikor nehezen értelmezhető indokokra hivatkozva bejelentették, hogy meg kell ismételni a polgármesterválasztást. Budai akkor több, mint 8000 szavazattal végzett az első helyen, a kierőszakolt idei időközi választás körülményei pedig azt mutatták, hogy a Fidesz semmit sem tanult a négy évvel ezelőtti 2/3-os ellenzéki sikerből, amit újabb követett.

Mostanra odáig jutottak, hogy a Fidesz-KDNP listáján bejutott tagok „független” önkormányzati képviselők, és úgy tűnik, hogy internetes lejáratóüzemükkel is végérvényesen megszűnt az amúgy sem túl sikeres kapcsolat.

Képek: Bankó Gábor/444, BerényCafe

Kapcsolódó cikkek