A szolnoki áldozatot is követelő hajóbaleset túlélője szerint hiába kérték a motorcsónak vezetőjét, hogy lassítson – videó

A vizsgálatok eddigi eredménye szerint ittas állapotban, teljesen logikátlan irányváltásokkal, nagy sebességgel vezette a motorcsónakot az azóta szintén elhunyt férfi. A verőcei hajóbalesetben heten vesztették életüket – köztük egy szolnoki fiatal is -, egyetlen túlélő van, aki most számos részletre rávilágított.

Tovább olvasom

Ha Jász-Nagykun-Szolnok megyei és a DIGI ügyfele, ennek a hírnek nagyon nem fog örülni

Szűk két évvel ezelőtt a NER köreibe került a DIGI szolgáltató szőröstől-bőröstől. Már abban az évben hatalmas, 90%-os áremelést vittek véghez, most ismét hatalmas emelést hajtottak végre. Van olyan szolgáltatás, ami 109%-kal drágult nagy hirtelen.

Tovább olvasom

Választások: Bemutatjuk Szolnok 5. választókerületének jelöltjeit

Közeledünk a választásokhoz, a Szol24 pedig kiemelten fontosnak tartja, hogy az itt élő és szavazó szolnokiak minél bővebb ismeretekkel rendelkezzenek a támogatást kérő képviselőjelöltekről és polgármester-aspiránsokról. Épp ezért, a voksolás napjáig, azaz június 9-ig bemutatjuk az összes egyéni választókerületet és az egyes indulókat. Az 5. választókerület következik, amit az ellenzék 2019-ben elhódított, de most vélhetően nagy csata lesz a két legélyesebb jelölt, Varga Dániel és Ádám Csaba között.

Tovább olvasom

Ekkora a baj? – Holnap Jászapátira érkezhet Orbán Viktor

Egyelőre meg nem erősített információk szerint, de esélyes, hogy hamarosan meglátogatja Pócs János országgyűlési képviselőt és a legelkötelezettebb kormánypárti híveket Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Jászapátin. A kisváros felfokozott politikai hangulatban van, a Fidesz előre kitöltött választási segédletet küldött a lakosoknak, míg Magyar Péter tegnap a támogatásáról biztosította Illés Gergő polgármesterjelöltet.

Tovább olvasom

Nem vártak tovább,  átadták a szolnoki várat – FOTÓK

Megnyitotta kapuit a szolnoki vár, hivatalos nevén a Várkapu, amely vártörténeti látogatóközpontként funkcionál. Az átadáson szóba került az 1,6 miliárd forint európai uniós és kormányzati támogatásból megvalósuló építmény közvéleményt megosztó arculata. Továbbá, a projekt részeként betonba öntötték a védtöltést és felhúztak egy játszóteret. Az eseményen rengeteg prominens közéleti szereplő és érdeklődő vett részt, a zenés műsort pedig az elmaradhatlan szolnoki Légierő Zenekara szolgáltatta.

Tovább olvasom

„Évek óta nem tesznek semmit” – egy szolnoki baleset utóélete

Bár csak rövid időre állította meg a forgalmat a szolnoki Debreceni úton történt baleset május 27-én, illetve értesüléseink szerint az érintett fiatal lány könnyebb sérüléseket szenvedett, nagy volt az ijedtség: egy olyan útszakaszon történt mindez, ahol néhány évvel ezelőtt ketten is meghaltak, miközben az ott élők több alkalommal hangoztatták a gyalogos-átkelőhely veszélyességét. Mikor fog történni valami?

Tovább olvasom

Krumplival vett szavazat – miről ismerhetjük fel a választási csalást?

Az állampolgárok joga és lehetősége a választás, ami által felhatalmaznak képviselőket, akik a választást követően döntéseket hoznak a közélet számos területén. Valakinek a megválasztása felhatalmazás is egyben. Az önkormányzati vezetők és a képviselők feladata ugyanis, hogy a közösségért dolgozzanak. Érvényesítsék a helyi polgárok érdekeiket, tegyenek a mindennapi élet működőképessége érdekében olyan döntésekkel, amelyek a közösség érdekeit szolgálják, és egyben a közösség tagjainak biztosítják az élhető élet feltételeit. Ez helyi, önkormányzati szinten éppen úgy igaz, mint az Európai Parlament képviselőinek felhatalmazása a világpolitika színterén.

Tovább olvasom

Megnyerheti -e a magyar vízilabda válogatott a 2024-es nyári olimpiát?

Minden magyar sportrajongó tudja, hogy a magyar férfi vízilabda igazán legendás múltra tekint vissza. Csapataink mindig is az egyik legmeghatározóbb elemét képezték a nemzetközi versenyeknek és ez alól természetesen a négy évente megrendezésre kerülő olimpiák sem képeznek kivételt. Eddig kilenc olimpiai aranyéremmel a hátuk mögött, a magyarok ismét egyértelműen a dobogót célozzák meg az egyre közelgő párizsi játékokon. De vajon képesek lesznek-e 2024-ben újra megidézni a magyar vízilabda régi dicsőségét? A sport szerelmesei és a magyar csapat szurkolói természetesen figyelemmel követhetik majd a menetelésüket a vizilabda élő közvetítés segítségének köszönhetően.…

Tovább olvasom