Ekkora a baj? – Holnap Jászapátira érkezhet Orbán Viktor

Megosztás

Egyelőre meg nem erősített információk szerint, de esélyes, hogy hamarosan meglátogatja Pócs János országgyűlési képviselőt és a legelkötelezettebb kormánypárti híveket Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor Jászapátin. A kisváros felfokozott politikai hangulatban van, a Fidesz előre kitöltött választási segédletet küldött a lakosoknak, míg Magyar Péter tegnap a támogatásáról biztosította Illés Gergő polgármesterjelöltet.

A Jászságba érkezhet Orbán Viktor, erről beszélnek egyre többen Apátin, sőt, maga Illés is írt egy Facebook-bejegyzést erről néhány órával ezelőtt. „Orbán Viktorra várnunk kell még egy napot, holnap érkezik Jászapátira és bár megy a toborzás, mi még az előregisztrációs linket sem kaptuk meg a zártkörű rendezvényre” – írja.

A mostani kampányban bevett gyakorlat, hogy a Fidesz nem foglalkozik a bizonytalanokkal, csak a magszavazókat akarja megszólítani. Így jobb híján Orbán a legkeményebb fideszes táborhoz szokott beszélni, szigorú beléptetés és előregisztráció mellett. Ez a stratégia nem kis részben Magyar Péternek köszönhető, aki alaposan felborította a megszokott belpolitikai helyzetet.

Tegnap pont Apátin járt, ahol a támogatásáról biztosította a függetlenként induló, de a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) által támogatott Illés Gergő mögé.

„Bár a helyszín nyilván titkos, de, ha a hír igaz, élek képviselő úr vendégszeretetével és megiszok egy kávét a Mézesben. Nincs más kérésem, csak az, hogy a kedves vendégüket elkalauzolhassam bármelyik játszóterünkre, a Gojsza vagy Budai utcába, esetleg az Ilonatelepre, de a teljesség igénye nélkül lassan bármelyik utca szóba jöhet, amelyik nincsen plakátokkal kitapétázva” – tette hozzá a polgármesterjelölt a posztjában.

Mindenesetre számos okból érdekes, ha igazak a pletykák és Orbán Jászapátira érkezik: eddig a várost egy kormánypárti bástyaként tarották számon, ahol az „egy a tábor, egy a zászló”-elv a miniszterelnök érkezése nélkül is evidencia volt. Elképzelhető, úgy alakult a helyzet, hogy be kell segíteni Pócs János fiának kampányába.

Kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek