Pócs János fia nem fogadta el a felkérést, nem lesz polgármesterjelölti vita Jászapátin

Megosztás

Illés Gergő, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) által támogatott független polgármesterjelölt május 9-én hívta ki kormánypárti ellenfelét, ifj. Pócs Jánost egy nyilvános vitára. Az országgyűlési képviselő fia azt mondta, teszi a dolgát, de a felkérést nyilvánvalóan nem fogadta el, mert „nem az a feladatom, hogy az ellenzéki jelöltekkel vitatkozzak”.

Illés úgy fogalmazott, szeretné, hogy az érdemi vita kultúrája újra a közélet részévé váljon Jászapátin, a kritikát, véleményeket pedig hallgassa meg a mindenkori városvezetés.

„A beszélgetés helyszínére, időpontjára, moderátorára és főbb témáira vonatkozó javaslatodra nyitott vagyok, mert a választók részéről a vitára igény mutatkozik és magam is fontosnak tartom az érdemi vita kultúráját újra a közélet részévé tegyük” – írta a közzétett levélben Pócs János fiának címezve, aki a közösségi oldalán ifj. Pócsként szerepel, a szavazólapon viszont rendszerint elhagyja az előtagot. A Partizán Jász-Nagykun-Szolnok megye 2-es számú választókerületéről szóló videójában meg is említik, ezáltal sokkan összekeverték az édesapjával a voksolás során.

A május 25-én megrendezni kívánt eseményre a Pájer Antal Művelődési Házban azonban nem kerül sor. Hogy miért? Íme:

Továbbra is teszem a dolgom 🤝 Hajrá, Jászapáti! 🇭🇺 | By IfjPócs JánosFacebook

Továbbra is teszem a dolgom 🤝 Hajrá, Jászapáti! 🇭🇺

Pócs János fia szerint a „baloldali képviselőknek” rendszeresen van lehetősége a kritikai észrevételek tolmácsolására, ráadásul azzal támadta kihívóját, hogy elhagyta Jászapátit és külföldről jött haza kampányolni.

„János, János. Segítek egy kicsit. Lapozz bele az elmúlt évek Jászapáti hírmondóiba. A Malackaland, dinnyeszépségverseny és egyéb politikai rendezvényeid mellett nézd már meg a sportrovatot is, mielőtt eltagadod a Jászapáti létemet. Hétvégéről hétvégére a városunkat képviselem az apáti címeres mezben, míg te 5 évente egyszer a kampányidőszakban 15 percre kijössz a pályára a gyenge irsai pálinkáddal kettő darab fénykép erejéig” – érkezett a válasz Illés Gergő részéről.

Egy hónappal ezelőtt írtunk róla, hogy a jászapáti Fidesz hivatalos Facebookja egy, a központi utasítások követelései nyomán létrejött fideszes propagandaoldal jászsági zászlóshajója, amely most Jászapáti az első néven működik, de futott már Elég a sok BAL lábból és Elég a Jobb-GY-ikokból néven is. Különösen megmosolyogtató, hogy ifj. Pócs pedig arról beszélt a Jászsági Térségi TV műsorában, hogy sokan kiváltak a korábban egységes helyi ellenzéki csapatból, mert nem szeretnének azonosulni azzal a gyűlöletkeltő politikával, amit képviselnek.

Képek: Illés Gergő Fb, Ifj Pócs János Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek