Egy év alatt 40%-kal emelkedett a bűncselekmények száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megosztás

Egy statisztika, amire nem lehetünk túl büszkék: a Pénzcentrum meglehetősen bűnös évként ír a tavalyiról, több éve nem regisztráltak olyan sok bűncselekményt országszerte, mint az előző évben. Ebben sajnos nem kis szerepet vállalt Szolnok megye, itt 2022 és 2023 között 40%-kal emelkedett a bűnelkövetések száma.

Ahogy a cikkben írják, területileg jelentős különbségek mutatkoznak azt illetően, hol és mekkora arányban követtek el bűncselekményt szerte az országban. „Ha például az összes bűnelkövetés számait nézzük, akkor Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében például teljességgel kilőttek a bűnesetek. Azok száma ugyanis egyetlen év alatt, 2022-2023 között 40 (!) százalékkal emelkedett. 5525 eset helyett tavaly már 7748 esetet regisztráltak.”

Szintén elég magas, 28%-os emelkedés mutatkozik Hajdú-Bihar megyében, itt 5608-ról 7159-re emelkedett az esetek száma, valamint dobogós helyet ért el Borsod-Abaúj-Zemplén is.

A testi sértések száma 2022-höz viszonyítva Baranyában, Veszprémben, Bács-Kiskunban, Pest megyében, Hajdú-Bihar és Szolnok megyében is nőtt, számottevően csökkent viszont Győr-Moson-Sopron és Csongrád-Csanád megyékben.

Némiképp jó hír, hogy a KSH adatai alapján az ittas vezetése 13%-kal csökkent a megyénkben, de harmadával nőtt a Hajdúságban. A lopás tekintetében viszont majdnem – ismét – felfértünk a TOP3-ba, 15%-kal nőtt a bejelentett esetek száma 2022-höz képest.

Kép: bien.hu

Kapcsolódó cikkek