Idén a hála témaköré épül a gyengénlátók egyesületének irodalmi pályázata

Megosztás

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az idén immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. Március 17-ig küldhették el pályázataikat a novellisták.

Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a hála volt, árulta el Pesti Zoltánné, a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének elnöke.

Egy pályázó maximum három művel pályázhatott. Az írásokat jeligével ellátva kapta meg a zsűri, így nem tudhatták, hogy egy-egy jelige mögött ki rejtőzhetett. Idén összesen 127 pályamű érkezett, 87 pályázótól. Az új pályázók száma 37, ami igen magasnak mondható.

Érdekesség, hogy a korábban háromfős zsűri idén öttagúra bővült – tudtuk meg Lukács Ágotától, a pályázat koordinátorától. .– Általában szoktak küldeni a határon túlról is novellát, ez ebben az évben sem volt másként. Most Erdélyből érkezett pályamű – tette hozzá.

Az eredményhirdetés a magyar költészet napjához kapcsolódóan április 11-én lesz Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban.

Kép: rehabportal.hu

Kapcsolódó cikkek