„Gondoljunk tisztelettel a vakvezetőkutyákra” – Országos találkozóval hívták fel a figyelmet a segítő állatokra

Minden évben április utolsó szerdáján ünneplik a vakvezető kutyák világnapját, de a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) már április 20-án országos találkozót szervezett a segítő négylábúakkal kapcsolatos tapasztalatok megosztása céljából. A találkozónak emellett szomorú apropóját adta, hogy márciusban elhunyt vitéz lovag Rithnovszky János, a magyarországi vakvezetőkutya-kiképzés megteremtője.

Tovább olvasom

Idén a hála témaköré épül a gyengénlátók egyesületének irodalmi pályázata

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr írók számára a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az idén immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat egy országos verseny, amelyen látássérült és ép személyek egyaránt indulhatnak irodalmi alkotásaikkal. Március 17-ig küldhették el pályázataikat a novellisták.

Tovább olvasom

Egy csepp egészség néven rendeztek programot a gyengénlátóknak

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete „Egy csepp egészség” – egészségnevelési, sport. és szabadidős családi napot rendezett pénteken. A szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban egészségügyi előadások, szűrővizsgálatok, egyéni tanácsadások, termék- és segédeszköz bemutatók, talp-, és gyógymasszázs volt. A résztvevőket ebéddel és tombolával is meglepték.

Tovább olvasom