Jubileumi egészségnapot tartott a Szolnok megyei gyengénlátók egyesülete

Megosztás

Előző hét pénteken a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete immár huszadik alkalommal tartotta meg Szolnokon, az Aba-Novák Agórában az „Egy csepp egészség” című egészségnevelési, sport- és szabadidős családi napját. Az eseményre látogatók egészségügyi előadásokon vehettek részt, különböző szűrővizsgálatokon és masszázson eshettek át.

A programok mellett egyéni tanácsadásra és közös testmozgásra is lehetőség nyílt. Az idei program kiemelt témája a megelőzés volt.

„Az egészségnapunk egyik célja az, hogy felhívja a figyelmet a prevencióra, a megelőzésre. Remélem, a szűrővizsgálatok senkinél sem fognak rossz eredményt mutatni – bizakodott Pesti Zoltánné, az egyesület elnöke.

A rendezvényen az érdeklődők információkat szerezhettek az egyesület által működtetett JNSZMVAKOK Elemi Rehabilitációs Központ szolgáltatásairól a központ munkatársaitól, és kipróbálhattak olyan segédeszközöket is, amelyek a látássérültek mindennapi életét segítik.

A sport sem hiányzott: a Gördögök Kerékpáros és Szabadidő Sportegyesületnek köszönhetően a teljesen vakok is megtapasztalhatták a tandemkerékpározást. A közös tornát Fehér Zoltán személyi edző vezette.

Az eseményen részt vevő masszőrök is látássérültek voltak, és frissítő- és talpmasszázsokat kínáltak. A szűrővizsgálatok között lehetőség volt vércukorszint- és csontsűrűség-mérésre is.

Képek: Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek