A legelbaltázottabb uniós beruházások között a kunszentmártoni plázs

Megosztás

Az országos sajtóban már három évvel ezelőtt is nagyot ment, amikor csodájára jártak a kunszentmártoni szabadstrandnak, ahol a nevével ellentétben tilos fürödni. A település 2017-ben kapott 305 millió forintot társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztésre EU-s forrásból. A beruházás „remekül” sikerült: a Telex most hazánk uniós csatlakozásának 20. évfordulóján összegezte a legelbaltázottabb, legpénzégetőbb projekteket, nem kihagyva természetesen a kunszentmártoni plázst.

Sárazsadányon szellemélménypark várja, pontosabban egyáltalán nem várja a nem létező érdeklődőket. Tyukodon csak épültek és épültek a kilátók, de a turisták csak nem jöttek. Nyírmártonfalván lombkoronasétányt húztak fel, de se lomb, se korona, a nyugotszenterzsébeti buszmegálló identitászavarát pedig senkinek nem kívánjuk átélni, hiszen a településen buszváró kellett, de csak kilátóra tudtak pályázni, így született meg a buszmegálló-kilátó.

Többek között ezekből az EU-s, pénzégető, fejlesztésnek nehezen nevezhető projektekből írt cikket a Telex Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulóján.

Nehogy azt higgyük, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye megúszta, hiszen a kunszentmártoni plázs egészen a kilencedik helyre fért be a 10-es listán.

„A látogatók számára kialakításra kerül egy kiszolgáló épület, mely öltözőt, mosdót, zuhanyzót, tároló helyiséget, elsősegély helyet foglal magába. A strandolók kiszolgálására mozgatható megoldással egy büfé is elhelyezésre kerül. A parton napozók, padok, asztalok, árnyékot adó beülős helyek biztosítják majd a pihenést. A szabadidő aktív eltöltését segíti majd a strandröplabda pálya, mely úgy kerül megépítésre, hogy télen akár korcsolyapályaként is funkcionálhasson. Továbbá sporteszközként vizibiciklik, felfújható csúszda, tollaslabdák, eszközbeszerzése valósul meg. A gyermekek részére homokozó, gyermekjátszótér épül” – írták és ígérték anno a kormányzati adatlapon.

Hadházy Ákos

Erre a “strandra” elköltöttek (alsó hangon) 56 millió forintot , majd át is adta a kunszentmártoni polgármester – csak éppen tilos fürödni 🙂 A képeken el van rejtve (de nagyon): egy strandfoci- és…

A plázst egyébként át is adták, több, mint 50 millió forintból lett meg. A lap úgy ír, a helyszíni bejárásukkor először egy stéghez vezetett az utuk, ahol egy nő közölte, hogy „a szabadstrand arra van lentebb, de ott nem szoktak fürdeni, mert nagyon saras, a kutyát szokták oda levinni”. Szerintük a plázs túlzás, inkább egy sárpakolásra hasonlít az egész. Van emellett vécékonténer, egy játszótér és egy szebb napokat (talán??) látott focipálya. A legfontosabb pedig: „A fák alatt tartózkodni tilos és életveszélyes.”

A beruházásról Hadházy Ákos is beszámolt, akkor a szabadstrand előtt egy „FÜRÖDNI TILOS!” tábla fogadta az embereket. A politikus nem gondolta volna, hogy újat tudnak neki mutatni, de azt írta, erre még ő sem számított.

Kép: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek