Nagy sikere volt az egészségügyi szűrésnek Kisújszálláson

Megosztás

Kisújszállásra érkezett az ország legnagyobb mobildiagnosztikai központja a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram” nevű projekt keretében – számolt be a hírről Kisújszállás Hivatalos Oldala a Facebookon.

A program megnyitóján Dankovics Gergely, a projekt programigazgatója köszöntötte a jelenlévőket és röviden be is mutatta azt. A 15 évvel ezelőtt elindított program célja segíteni abban, hogy minél több magyar állampolgár életkortól, lakhelytől és foglalkozástól függetlenül megismerje saját egészségi állapotának alakulását és még időben felismerje a megelőzés fontosságát. A megnyitón részt vett többek között Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Kecze István polgármester is.

A kisújszállási Piac téren már reggel több tucatnyian álltak sorban, hogy kipróbálhassák a szűrőbuszt, ahol ingyenes vizsgálatokon vehetnek részt. A jelentkezőkön a legmodernebb eszközökkel, 50 féle átfogó vizsgálatot képesek elvégezni, azonnali kiértékeléssel. A szűrővizsgálatok mellett életmód tanácsadással, 3D anatómiai mozisátorral, látványos anatómiai bemutatóval és rendőrségi bemutatókkal várnak mindenkit, de a helyszínen lehetőség van ingyenes Gondosóra regisztrációra is.

Kapcsolódó cikkek