Újra belvárosi bagolykukkolást rendeznek Szolnokon

Nem egy erdei kirándulásra, hanem a szolnoki belvárosban maradva invitál bagolykukkolásra a tavalyi évhez hasonlóan a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és az Aba-Novák Agóra. A közös szervezésű esemény egy másfél órás túrát jelent, ahol a résztvevők megismerhetik az erdei fülesbaglyokat és városi gyülekezőhelyeiket. Tudtad, hogy baglyok nem csak az erdőben, hanem Szolnok belvárosában is élnek? – teszik fel a kérdést a Facebookon meghirdetett eseményleírásban. December 8-án és 15-én, azaz pénteki napokon délután három órától indít egy érdekes történetekkel és információkkal tarkított túrát Pálinkás Csaba. Az indulás az Agóra régi…

Tovább olvasom

Örülhetnek az édesszájúak, a hétvégén újra itt van a Szolnoki Országos Csokoládé Fesztivál

Kerek, szögletes, hosszú, rövid, gömbölyű, lapos, tömör, lyukas, csomagolt, meztelen: hosszú lenne a sor, mire a végére érnénk annak, hogy Gombóc Artúr, Csukás István legendás karaktere milyen fajtájú csokoládékat szeretett. A kilencedik Szolnoki Országos Csokoládé Fesztivál szervezői azonban azt ígérik, még annál is több csokival találkozhat az, aki kilátogat a helyszínre a hétvégén, október 21. és 22. között.

Tovább olvasom

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom és freskók történetéről

Kiállítás nyílik a jászszentandrási templom felépülésének 120., a falfreskók elkészülésének 90. évfordulója alkalmából szeptember 16-án, szombaton a helyi templomban, illetve a kiállításnak helyet adó plébánia épületében – közölték a szervezők, a Jász-Szó Alapítvány és a Jászszentandrási Római Katolikus Egyházközség az MTI-vel.

Tovább olvasom

Egy csepp egészség néven rendeztek programot a gyengénlátóknak

A Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete „Egy csepp egészség” – egészségnevelési, sport. és szabadidős családi napot rendezett pénteken. A szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban egészségügyi előadások, szűrővizsgálatok, egyéni tanácsadások, termék- és segédeszköz bemutatók, talp-, és gyógymasszázs volt. A résztvevőket ebéddel és tombolával is meglepték.

Tovább olvasom