Online csalás és szexuális bűncselekmény áldozata lett egy férfi megyénkben

Megosztás

Elképesztő csalás áldozata lett egy férfi megyénkben. Az elkövető mindössze 9 hónap alatt összesen 11 millió forintot csalt ki áldozatától. A részletekről a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőrség számolt be Facebook-oldalán.

“Nem ismer kegyelmet az a bűnöző, aki 9 hónap alatt több, mint 11 millió forinttal rövidítette meg áldozatát. A pénzszerzési módszereit folyamatosan a körülményekhez igazította” – számolt be az eset körülményeiről a rendőrség.

A férfi és a női profillal rendelkező elkövető ismerkedése átlagosan indult. Egy közösségi oldalon ismerkedtek meg, majd egy hét csetelést követően állt elő az első sztorival az elkövető. Elmondása szerint meghaltak a szülei, és egy külföldi rokonnal kell egyeztetni a nagy örökség tárgyában, de ehhez pénzre volna szüksége.

A férfi segített is az elkövetőnek és ezzel kezdetét vette a hosszú hónapokon át tartó kálvária. Ezt követően számos különböző alkalommal utalt eurót a férfi, mindig különböző külföldi bankszámlákra.

Később aztán új ötlettel állt elő a “nő”.

“Intim videot kért a férfitól, amit ő teljesített. Ezután pedig jött a feketeleves. Az idegen ismét új sztorival, új névvel zsarolni kezdte áldozatát, hogy ha nem fizet, közzé teszi a videofelvételt” – részletezte a rendőrség.

A férfi a zsarolásnak engedve újabb összegeket utalt az elkövetőnek, aztán február végén betelt a pohár és nem volt hajlandó többet fizetni és feljelentést tett.

A rendőrség a bejegyzésben több fontos tanácsot is ad arra vonatkozóan, hogyan kerülhetjük el, hogy hasonló csalások áldozataivá váljunk:

Kérjük, kezeld fenntartásokkal, amikor egy ismeretlen az interneten keresztül próbál kapcsolatba kerülni veled. Soha nem tudhatod, hogy valójában ki van a számítógépnél vagy a telefonnál. Nemcsak anyagi, de óriási lelki terhet is okozhat, ha áldozattá válsz.

“Ne küldj intim felvételeket SENKINEK! Ha zsarolni próbálnak, azonnal szakítsd meg a kapcsolatot! Ne fizess! Őrizd meg a bizonyítékokat- készíts képernyőfelvételeket!

Ne habozz! Kérj segítséget! Nem vagy egyedül! Mi itt vagyunk! 112!” – zárták bejegyzésüket.

Kapcsolódó cikkek