Eldőlt Oliver Vidin vezetőedző sorsa a Szolnoki Olajnál

Megosztás

A következő szezonban is Oliver Vidin lesz a bajnoki ezüstérmes NHSZ-Szolnoki Olajbányász férfi kosárlabdacsapatának a vezetőedzője.

A klub tájékoztatása szerint a szerb tréner egyéves szerződéshosszabbítást írt alá.

A 46 éves szakember február közepén váltotta Szarvas Gábort a csapatnál, amely az irányításával áprilisban elhódította a Magyar Kupát, majd a bajnokságban döntőbe jutott, ahol májusban 3-1-re kikapott a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathelytől.

Vidin 18 mérkőzésen irányította eddig a Tisza-partiakat, akik ebből 13-at nyertek meg. Az előző öt évben a lengyel bajnokságban dolgozott, és bronzérmet szerzett a Slask Wroclaw gárdájával, valamint megnyerte a Lengyel Kupát a Zielona Gorával. Korábban a finn BC Nokia és a szlovák BC Inter Bratislava szakmai munkáját is vezette.

A Szol24-en mérkőzésről mérkőzésre olvashattak a kosárlabda NBI döntőjének aktuális mérkőzéseiről, annál is inkább, hiszen a kérdés az volt, hogy a Szombathely behúzza-e ötödik alkalommal a bajnoki címet, vagy csodát tesz a Szolnoki Olaj és sikerül a bravúr. A Falco végül jó játékkal, megérdemelten nyert a Tiszaligeti Csarnokban egy héttel ezelőtt.

„Nehéz úgy meccset nyerni egy döntőben, amikor bizonyos mutatókban saját magunkhoz képest is alulteljesítünk, elég, ha csak a büntetőket említem. Perl Zoltán megmutatta, mi kell a fináléban, és mitől ő az egyik legjobb magyar kosárlabdázó, öt-hat nagyon nehéz dobást értékesített, szenzációsan játszott – az ilyen egyéni teljesítmények kellenek az aranyhoz” – nyilatkozta akkor a szolnoki csapat mestere.

Akkor hozzátette, nagyszerű idényt zárta és akár vele, akár nélküle, de biztos benne, hogy erősebb csapat lesz a Szolnok a következő idényben. Úgy tűnik, ez a kérdés eldőlt: az új szezonban is ő lesz a vezetőedző.

Kép: Dömötör Csaba

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek