Ha Jász-Nagykun-Szolnok megyei és a DIGI ügyfele, ennek a hírnek nagyon nem fog örülni

Megosztás

Szűk két évvel ezelőtt a NER köreibe került a DIGI szolgáltató szőröstől-bőröstől. Már abban az évben hatalmas, 90%-os áremelést vittek véghez, most ismét hatalmas emelést hajtottak végre. Van olyan szolgáltatás, ami 109%-kal drágult nagy hirtelen.

Óriásit emel a totálisan kormányközeli 4iG tulajdonában lévő cég.

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a Digi ügyfeleként szerelőt szeretne kihívni: a szolgáltató ugyanis július 6-tól 5500-ról 11 500 forintra emeli a kiszállás díját, ami 109 százalékos emelés – írja a Media1.

A portálnak egy olvasó küldte el a Digi által a napokban kézbesített levelet a változtatásról, melyen túlmenően az óradíj is emelkedik – még ha nem is akkora mértékben. Az eddigi 5000-ről 7000 forintra emelkedik a tarifa, ami ebben az esetben 40 százalékos drágulás.

Frissítés 16:33 – A cikk megjelenése után a vállalat arról küldött tájékoztatást, hogy 2024. július 6-tól megemelt kiszállási díjat számláz ki azokban az esetekben, amikor az ügyfélnek felróható okból műszaki hiba keletkezik (pl. az ingatlanban felújítás során vezetékszakadás, elhangolódott a tévékészülék, az előfizető által tartott kisállat elrágja a vezetéket stb.) A szolgáltató által megemelt kiszállási díj „a működési költségek figyelembevételével és azok mértékével módosult” – írják. Fontos, hogy amennyiben a műszaki probléma a Digi oldaláról merül fel, a szervizhálózat által nyújtott helyszíni hibajavítási szolgáltatások továbbra is díjmentesek maradnak.

Mióta 2022 elején a 4iG kötelékébe került, a legtöbb szolgáltatás havidíja drámaian, több lépcsőben emelkedett – legutóbb május 1-jétől hajtották végre az inflációkövető áremelést, de már ezt megelőzően is volt három drágulási hullám. A Digi, ahogy a többi hazai szolgáltatói rendszeresen költségeik növekedésére hivatkozik. (via Hvg)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek