Kezdeményezés a lányok és nők külön költségeinek csökkentésére

A menstruációs szegénység egy régóta létező fogalom és egyben megkerülhetetlen problémája hazánk mai társadalmának. Ennek kapcsán indult el július elején egy kampány, amely a hazai áruházak bevonásával kíván eredményeket elérni az ügyben. A jelenlegi gazdasági helyzet sokak életét teszi küzdelmessé és a nők egy jelentős része még nehezebben tudja fedezni rendszeres kiadásait, így minden forint számít. Szerencsére a Tesco nem hagyta figyelmen kívül a kérdést, és 2024. június 27-től a sajátmárkás egészségügyi és tisztasági betéteinek, tamponjainak, valamint menstruációs bugyijainak árából elengedi azok ÁFA díját. Az aHang civil szervezet kampányában arra kéri…

Tovább olvasom

Nagy űrt tölt be a szolnoki vendéglátói palettán – Látogatásunk a Lajka Kultúrművekben

A figyelmesebbek biztosan kiszúrták már a Szapáry utcán sétálva, a Lajka Kultúrművek esztétikus arculatát, kellemes hangulatú kiülős részét, így hát ellátogattunk és körüljártuk a helyet, hogy többet megtudjunk a kínálatról, programokról, célokról és távlati tervekről. Na, meg arról, hogy honnan ered a név.

Tovább olvasom

Ilyet: a volt alkotmánybíró szerint a magyarok IQ szintje jó, de a cigányok lehúzzák az átlagot

Elképzelni sem merjük, mit mondana Jász-Nagykun-Szolnok megyéről a korábbi alkotmánybíró, aki elég furcsán és igencsak vitatható módon dicsérte meg a magyarok intelligenciaszintjét. Pokol Béla úgy véli, a cigányok rontják le a jóval magasabban levő magyar átlagot.

Tovább olvasom