Lázár János megkapta az útravalót Tiszaföldváron, de előtte mindenkivel kezet rázott és beugrott egy talponállóba

Megosztás

Lázár János építési és közlekedési miniszter országjárásának következő állomása Kunszentmárton, Mezőtúr és Tiszaföldvár volt, ahol a települések polgármestereivel egyeztetett, majd pedig a helyiekkel is találkozott a tiszaföldvári Városi Művelődési Házban.

A Polgári Est nevet viselő lakossági fórum előtt sajtótájékoztatót tartott és egyebek mellett beszélt az ezekben a napokban mindenki postaládájába megérkező nemzeti konzultációról és annak céljáról, a szuverenitásvédelemről és az az M4-es építéséről. Ez utóbbiról elmondta, hogy több százmilliárd forint értékű autópálya-fejlesztést hajtanak végre: az M0-stól Szolnokig, majd Szolnokról Törökszentmiklósig és most Törökszentmiklóstól Kisújszállás felé. 

A politikus arról is beszélt, hogy az elmúlt tizenhárom évben a magyar kormány egymillió új munkahelyet teremtett, és az általa csütörtökön meglátogatott térségben a munkanélküliség 15 százalékról három százalékra csökkent.

– Ez azt jelenti, hogy mindenki dolgozik, aki dolgozni akar, és mindenki számára van munkalehetőség ott és a környéken is – hangsúlyozta.

Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere is beszámolt közösségi oldalán erről a zsúfolt napról de a nagyérdeműnek csak annyit árult el, hogy rendkívül fontos fejlesztésekről egyeztettek Lázárral, amelyek érintik a Hortobágy-Berettyó főcsatornát és a Teleki Blanka Gimnáziumot is.

Lázár János erről a színes napról azt írta, az a cél, hogy az észak-alföldi térségben is kiszámíthatóbb jövőt, élhetőbb mindennapokat biztosítsanak az itt élők számára. “A ma esti fórumon a tiszaföldváriaktól kaptam meg az útravalót.” – zárta rövid posztját a miniszter.

Forrás: nepszava.hu, Cseuz Zsolt Facebook, Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek