Október végéig kell dolgozniuk a tanároknak, akik nem fogadják el új szerződésüket

Az egész évezredben nem volt ekkora egyeztetés, mint a státusztörvény megszavazása előtt – állította a köznevelésért felelős államtitkár, Maruzsa Zoltán. Igaz, ezen egyeztetések többsége a kormánnyal szimpatizáló, vagy eleve általuk létrehozott szervezetekkel történt.

Tovább olvasom

Elhibázta a Fidesz a módosító javaslatot, 42 millió forintos órabért javasolnak a tanároknak

Egy egyszerű számítási hibát vétettek és ezt jó ideig nem vették észre a kormánypártiak. Valószínűleg 42 ezer forintos órabérnek is nagyon örülne bárki. De ne nagyon higgyük, hogy bármi is megvalósulhat egy komoly béremelésből a közeli jövőben Magyarországon.

Tovább olvasom

Tapasztalt tanárok pályaelhagyása: „Az iskolarendszer olyan szintre süllyedt, hogy onnan menekülni kell”

Legtöbbjüknek a státusztörvény lett az utolsó csepp a pohárban, amiért elhagyják a teljes pályát, több évtizednyi tanítás után. De azon kívül is már régóta ég a ház, erről számolnak be a pedagógusok, akik közül több ezren indíthatnak el felmondási lavinát a következő hetekben.

Tovább olvasom

LMP a státusztörvény benyújtásáról: Szégyen és gyalázat!

A státusztörvény benyújtásával veszélybe került a közoktatás, mivel az nem kezeli az oktatási rendszer alapproblémáit, mindezek mellett béremelést is alig fognak kapni a pedagógusok. A kormány felelőssége és hibája lesz, ha több ezer pedagógus hagyja el a szakmát – írja a Kanász-Nagy Máté és Csárdi Antal frakcióvezető-helyettesek által jegyzett közleményében az LMP.

Tovább olvasom

Felmondtak a tanítónők: Úgy látjuk, esélytelen a küzdelmünk, a kormány nem akar színvonalas közoktatást

A státusztörvény megismerése volt az utolsó csepp a pohárban. Évek óta tartó, egyre reménytelenebb szélmalomharcot kell vívnia a pedagógusoknak a kormánnyal, Orbán Viktorral és Pintér Sándorral szemben. Rájöttek, a kormány nem is akar színvonalas közoktatást, így sorban felmondanak.

Tovább olvasom