Szolnok: tanáruk vezetésével, súlyosan szabálytalankodva keltek át a vasútállomás vágányain a diákok

Megosztás

Azt már megszoktuk, hogy a szülők egyre nagyobb többsége egyáltalán nem tartja be a szabályokat és saját, de akár gyermekeik életét is veszélyeztetve közlekednek, akár vasútállomáson is. Most azonban ezt saját tanára vezetésével egy diákcsoport követte el Szolnokon. Döbbenetes.

A részletekről a MÁV számolt be saját közösségi oldalán: Hiábavaló a vasúttársaság minden edukációs törekvése, ha a gyermekeket épp azok sodorják veszélybe, akikre rájuk bízzuk őket, akiknek jó példával kellene elöl járniuk. Szolnokon június 12-én, szerdán megismétlődött, aminek soha nem lenne szabad megtörténnie.

Egy iskolásokból álló csoport átszálláskor az aluljáró helyett a vágányokon átkelve közelítette meg az első vágányról induló vonatot. Bármelyik szabad vágányon közlekedhetett volna ezalatt szerelvény, így a kényelmesnek tűnő megoldás könnyen tragédiához vezethetett volna! Nincs egy hónapja, amikor Tóvároskertben egy iskoláscsoport szintén tanáraik vezetésével kelt át a vasúti útátjáróban a fénysorompó tilos jelzése és a mozdonyvezető határozott figyelmeztetése ellenére.

A vasúttársaság a szolnoki eset kapcsán is rendőrségi feljelentést tesz. Ismételten felszólítjuk a közlekedőket, hogy a KRESZ szabályait tartsák be, a síneken átkelni csak kijelölt átjáróban lehet! ⚠️ Vasútüzemi területen tilos és életveszélyes tartózkodni! – írja a vasúttársaság. Egy szemtanú kicsit árnyalja a képet:

“Ha nem késett volna az érkező vonat, kényelmesen használhatták volna az aluljárót, annak a veszélye nélkül, hogy lekésik a csatlakozást. Ettől függetlenül elfogadhatatlan a pedagógusok részéről ez a viselkedés.” Ez sem menti fel a súlyos szabálytalanságot elkövető pedagógust, de némileg árnyalja a képet, néha a szükség nagy úr. De emberéletet akkor sem szabad veszélyeztetni, ha a MÁV járata rengeteget késik, ahogy szokott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek