Hétfőn ismét óriásit betlizett a MÁV, járműhiba, 130 perces késés, összeomló közlekedés több vonalon

Megosztás

Nemcsak a mellékvonalakon okoz nagy problémákat a szolgáltatás teljesítése a MÁV-nak, hanem fővonalakon is, Jász-Nagykun-Szolnok megye ismét nem maradt ki a jóból. Ami viszont még nagyobb gond, hogy az utasok tájékoztatása szerint a Mávinform nem a valóságot írja, egyszerűen mellébeszélés zajlik.

Bár tökéletes napot gyakorlatilag sosem tud már produkálni a MÁV jó ideje, az utóbbi időben, néhány kivételtől eltekintve egészen jól eldöcögött a tömegközlekedés, mivel a 10-15 perces késéseket és 1-2 járatkimaradást már szinte természetesnek vesszük. Most viszont a hétfői napon botrányosra sikeredett a vasúttársaság napja, ezzel együtt természetesen a mérgelődő utasoké is.

A MÁVINFORM tájékoztatása alapján “a Keleti pályaudvarról – Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen át – a Nyugati pályaudvarra tartó, Szerencsről 16:15-kor továbbindult Tokaj InterCity (IC 566) járműhiba miatt várhatóan 120-130 perces késéssel közlekedett Nyíregyházától” – írták délután. Az egyik utas (Gergő) azonban felhívta a figyelmet, hogy a tájékoztatás nem valós. “Réges régen el lehetett volna indulni, csak a vezető jegyvizsgálò szabályosan végezte a dolgát! Emberi tisztelet és becsületből!” “Nem járműhiba!! Hanem el lett írva a papír! Köszönjük MÁVINFORM!”

Egy korábbi bejegyzés: Hétfő délután több vasútvonalon is informatikai hiba lassította a közlekedést, melyet a szakemberek már elhárítottak.

A délután folyamán a Keleti pályaudvar esetében az újszászi és a hatvani vonal, a Déli pályaudvar esetében a győri, a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonal, a Nyugati pályaudvar esetében a váci, veresegyházi és esztergomi vonal felé elindult járatok 20-40, esetenként 40-60 perces késéssel közlekednek. A szerelvényfordulók miatt ezeken a vonalakon hétfő estére állhat helyre a menetrend. (este kilenckor még nagyon nem álltak helyre – a szerk.)

Egy hozzászóló este hét előtt ezt írta: “MÁVINFORM valami friss infó esetleg? Tömegek a Nyugatiban, mindenki tanácstalan, tájékoztatás nulla. Érdemesebb gyalog elindulni? Lehet úgy hamarabb célba érnénk?” “A biztonsági berendezés hiba, a szerelvény hiba, a felsővezeték-szakadás és az időjárás/utasok mellé bejött most már az informatikai hiba.”

Azért még egy estit is nézzünk meg (a számtalan más probléma mellett, többek között a székesfehérvári és a szobi vonal is teljes káosz volt délután és este) a közelből. “A Záhonyból 19:29-kor Szolnokra elindult személyvonat (6221) járműhiba miatt várhatóan 50 perces késéssel közlekedik Tuzsértól. Debrecenig utazó utasainak az onnan 20:12-kor továbbinduló személyvonatot (6231) javasoljuk.”

Ez még egy “átlagos mávos hétfőnél” is sokkal durvábbra sikeredett. Megoldás? Nagyon távolinak tűnik, de valószínűleg a háború, a szankciók, Gyurcsány, Magyar Péter és Soros György lehetnek a hibásak, véletlenül sem a minisztérium, a kormány és a felsővezetés. TALÁN a kedd jobb lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek