Kis Grófo fiataloknak tartott motivációs előadást Szolnokon

„Motivációs előadás Szolnokon az Aba Novák Agórában! Köszönöm a meghívást Csilleiné Mága Erikának és köszönöm a résztvevőknek, hogy eljöttek ilyen sokan” – olvashattuk a mulatóssztár közösségi oldalán, aki nagyon úgy tűnik, egy új oldalát csillogtatta meg, hiszen motivációs előadóként még aligha láttuk a közönség előtt.

Tovább olvasom

Szecsei Apánk, sakkverseny és nőnapi rendezvény Szolnokon – programajánló

Szokásosan egy kisebb összeállítással készültünk az előttünk álló hétvége legfontosabb szolnoki kulturális eseményeiről, legyen szó fotókiállításról, egy kiadós bulizásról, vagy a tavaly nyár után ismét megrendezésre kerülő Rapid Open Nemzetközi sakkversenyről. Ha tartalmasan akarja tölteni a hétvégét, érdemes végigböngészni!

Tovább olvasom

„Elfeledett jászkunsági receptjeink nyomában” címmel indít akciót a megyei önkormányzat

Izgalmas felhívás olvasható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Facebook-oldalán. A szervezet a Szolnok megyei önkormányzat felhívását osztotta meg, amelynek keretében elfeledett, vagy kevésbé ismert jászkunsági recepteket szeretnének összegyűjteni, majd közkinccsé tenni.

Tovább olvasom

Itt a lehetőség a tehetséges fiatal versmondók előtt, újra jön a Megavers

„Készülj, nevezz és mutasd meg magad” – bíztat felhívásában az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, amely a Szolnok TV-vel közösen 2009 óta rendezi meg a Megavers országos televíziós tehetségkutató versenyt. Céljuk, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

Tovább olvasom

Jó kocsikról, álomfizetésről és kitartó munkáról beszélt Kubatov Gábor Szolnokon

Kit látnál szívesen az Agórában 2024-ben? – tette fel a kérdést Facebook-oldalán a szolnoki kulturális központ. Bár Agárdi Szilviától Geszti Péteren át László Attiláig rengeteg név érkezett, mi mégis inkább a dolgok kellős közepébe vágva az Együtt-Egymásért Ifjúsági Klub által meghívott Kubatov Gábor Fidesz-KDNP-s politikus beszélgetésére mentünk el. Melyik párttársa szerette volna, hogy az FTC elnöke legyen? Milyen szót használnak a szélsőjobboldali fradisták a csapat fekete bőrű játékosaira? Hogyan támogatja a Ferencváros a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalokat? Ezekről is szó esett január 24-én az Aba-Novák Agóra rendezvénytermében, az “Együtt Egymásért”…

Tovább olvasom

Idén is folytatódik a bagolyles Szolnokon

A szolnoki lakosok már megszokhatták, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületen, valamint az Aba-Novák Agórán nem múlik, ha újabb bagolykukkolást kell szervezni. Tavaly decemberhez hasonlóan az év első hónapjában két alkalommal is tartanak ilyen eseményt Pálinkás Csaba egyesületi elnök vezetésével.

Tovább olvasom

Visszatér Szolnokra a legendás Matróz Disco hangulata

Bár eredeti helyszínén ma már egy társasház található és a nosztalgia sajnos nosztalgia marad, de a kultikus Matróz Disco hangulatára vágyó közönség előtt itt a lehetőség, hogy újraélje a régi emlékeket, ugyanis október 7-én, szombaton az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban Matróz-buli lesz.

Tovább olvasom