Itt a lehetőség a tehetséges fiatal versmondók előtt, újra jön a Megavers

Megosztás

„Készülj, nevezz és mutasd meg magad” – bíztat felhívásában az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, amely a Szolnok TV-vel közösen 2009 óta rendezi meg a Megavers országos televíziós tehetségkutató versenyt. Céljuk, hogy a versszerető közönség tehetséges fiatalok tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

Idén tizenharmadik alkalommal találkozhatunk a Megaverssel, ahol a versmondás intimitása keveredik a show-műsor elemeivel. A szervezők úgy fogalmaznak, a verseny menete a jövő évtől némiképp megújul, ugyanis jobban teret enged a digitális lehetőségeknek.

A 2024-es vetélkedőt a szolnoki csata emlékévhez kapcsolódóan, az 1848-49-es események és a 175 éves szolnoki csata tiszteletére rendezik meg.

„Mivel ez a rendezvény már hagyományt teremtett, szeretnénk, ha ez alkalommal is minél több, a költészetet szerető fiatal mérettetné meg magát, mutatkozna meg a közönség előtt, illetve a televízió képernyőjén. A Megaversre azok is jelentkezhetnek, akik már szerepeltek, de nem értek el első helyezést a korábbi versenyek döntőin” – írják.

A tehetséges fiatalokat a szakmai zsűri választja ki, a legjobbak a döntőben április 11-én mérettethetik meg magukat. A fődíj egy 100.000 forint értékű utazási utalvány a TdM Travel Tours Kft. jóvoltából, mely bármely buszos útjukra felhasználható. A szavazók között 1 db tabletet sorsolnak ki.

A jelentkezési határidő február 26.

Képek: agoraszolnok.hu, Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek