Kihagyhatatlan sportrendezvényt tartanak Szolnokon a szépkorúaknak

Megosztás

Egészen hiánypótló programnak számít a hamarosan Szolnokra is ellátogató Szépkorúak szerdája, amelyek a Szépkorúak Sportfesztiválja esemény mintájára kíván minél több idősebb hölgyet és urat megmozgatni. Szeretnének inspirációt adni mindazok számára, akik hisznek még benne, hogy „nem csak a húszéveseké a világ…”

Idén több helyszínen kerül megrendezésre a Szépkorúak szerdája, február 14-én Szolnokra, március 13-án Sopronba, 20-án pedig Tatabányára viszik a mozgás örömét.

„Tánc, móka, kacagás, kényelmes és kicsit izzasztóbb sportágak. Különböző mozgásformák melyek a szenior korosztály számára biztonságosan űzhetők pl. népi játékok, zenés – táncos foglalkozások, meridián torna, zsinórlabda, asztalitenisz” – ígérik mindezeket a szervezők.

Fontos megjegyezni, hogy a mozgás csak opcionális, emellett szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, termékkóstolókkal színesítik a sportfesztivált. Az edzők és szakértők több éves tapasztalattal bírnak a a szenior korosztály edzésben tartásával kapcsolatban, tehát garantáltan mindenki jó kezekben lesz.

Az idősek számára a rendszeres testmozgásnak számos előnye van, amelyek hozzájárulhatnak az egészségükhöz és jólétéhez. A rendszeres testmozgásnak kedvező hatása van az agyi funkciókra. Segít a memória fenntartásában, a kognitív funkciók javításában és a demencia kialakulásának kockázatának csökkentésében. Sőt, hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásában, csökkenti a magas vérnyomás, a szívbetegségek és az érrendszeri problémák kialakulásának kockázatát.

A sportolni vágyó örökifjakat tehát február 14-én reggel kilenc órától várják, a program délután egyig tart a Városi Sportcsarnokban.

Képek: masport.hu

Kapcsolódó cikkek