A 90 éves Julika nénit köszöntötték Karcagon

Megosztás

A szépkorú, remek szellemi frissességben levő hölgy sosem unatkozik, mindig lefoglalja magát. Most kerek születésnapja alkalmából köszöntötték.

Hagyomány, hogy a polgármesteri hivatal külön is köszönti a település kerek születésnapot ünneplő polgárait. Hétfőn Német Istvánnéhoz kopogott be egy kisebb küldöttség, hogy kilencvenedik születésnapja alkalmából minden jót kívánjon neki.

1933 sok szempontból sorsfordító esztendő volt a világtörténelemben. Nem került ugyan az újságok címlapjára, filmhíradók sem számoltak be róla, de abban az évben született egy kislány, akit hétfőn köszöntöttek karcagi otthonában. Aki munkahelyei közül a honvédségre emlékszik legszívesebben. A sereg sem feledkezett meg róla, hiszen a Honvédelmi Minisztériumtól emléklapot kapott születésnapja alkalmából. Az ünnepelt- bár becsülettel ledolgozott több évtizedet- nem a passzív, láblógatós nyugdíjasok táborát erősíti.

NÉMET ISTVÁNNÉ: Úgy telnek a napjaim, hogy igyekszem lekötni magamat. Dolgozgatok, virágomat locsolgatom, szeretem őket. A papával elvagyunk ketten és utána bejön, hozza, viszik, hát eltelnek a napok.

Karcagon is- ahogy a legtöbb magyar településen- külön tisztelet övezi a szépkorúakat. Nem csak a közösség, hanem a hivatalok, intézmények részéről is. Így esett, hogy a születésnapozó családhoz a polgármesteri hivatal képviselői is csatlakoztak. Mint ahogy ott volt a köszöntésen Julika néni Dunántúlon élő fia. Ő leginkább nagy családi ünnepek idejére tér haza. Lánya viszont Szolnokon él, ő naponta fel tudja keresni a szülői házat. Bár három unokája közül kettő is kozmetikus, az ünnepelt állítja, nem az általa kenceficéknek nevezett kozmetikumoknak köszönhetően tagadhatna le több évet is.

NÉMET ISTVÁNNÉ: Jó a genetika. Jó. Nyáron is, mikor volt kert, föld, nagyon jó genetika volt ám az. Mert kimentünk reggel, jöttünk haza délben, délután gyorsan főzni valamit. Vagy unoka várt haza, ült a lépcsőn: mama, gyere már, éhesek vagyunk! Hát, akkor együnk, gyerekek! Főztem ettünk. A munka teszi az embert. Én mindig szerettem dolgozni.

(Forrás: Infokarcag)

Kapcsolódó cikkek