Vágják a fákat hűvös halomba a szolnoki Tiszaligetben – frissítve a városháza válaszával

Megosztás

Több fát is kivágnak a napokban a szolnoki Tiszaligetben. A fák hatalmasak, látszatra teljesen egészségesek. A városházától tudakoltuk, miért van szükség a fakivágásokra?

Egy olvasónk jelezte, hogy tudjuk-e, hogy fákat vágnak ki a szolnoki Tiszaligetben? Már eddig is több fát vághattak ki, de továbbiak vannak megjelölve, vélhetően ezeket is kivágják.

Mivel fogalmunk sem volt erről, ezért megkérdeztük a városházát, ahonnan egyelőre nem kaptunk választ azon kérdéseinkre, hogy miért van szükség a fakivágásra, hány fáról van szó, és hogy a fákat egy fesztivál érdekében vágják-e ki?

A Tiszaligetben ugyanis a hét végén fesztivált tartanak, vélhetően éppen a fakivágások helyszínén.

“Első alkalommal rendezzük meg Szolnokon a Tiszaligetben a volt kemping területén a Burger Pikniket. Célunk, hogy a szolnoki nyár további minőségi programmal gazdagodjon. Ennek érdekében közönségkedvenc fellépőkkel fogunk szórakoztatni július 28-29. között. Ha megéhezel, belekóstolhatsz az ínycsiklandó burgereinkbe amit minőségi ital mellett öblíthetsz le. Mindezt különleges piknik hangulatban a város legzöldebb területén” – közölte az eventim.hu.

Amint a városháza válasza megérkezik, cikkünket frissítjük!

Meg is érkezett a válasz:

“A Tiszaligetben az érintett területen 80-100 esztendős feketenyár és szürkenyár fafajokból álló erdőség található. Különösen a feketenyárak egészségi állapota igényli, hogy komolyabb vizsgálatoknak vessük alá időnként ezeket. A legutóbbi szakértői vizsgálat során megnézték a gyökérzet, a gyökérnyaki rész, a törzs, a koronaalap és a korona állapotát több fánál. Döntő többségüknél metszéssel, egyes ágak levágásával kezelhetők a problémák, ám három feketenyár és egy szürkenyár fa esetében azonnali vágást javasolt a szakértő az esetleges balesetveszély elkerülése érdekében. Ezt a megfelelő engedélyekkel rendelkező cég már meg is tette. A fák pótlásáról természetesen intézkedünk” – közölte lapunkkal Pókász Endre kommunikációs osztályvezető.

Számos fát megjelöltek, talán ezeket is kivágják?
Itt a hét végén fesztivált tartanak

Fotók: olvasónktól

Kapcsolódó cikkek