Ugye tudjuk, hogy azzal, hogy a NER megvásárolja a Vodafone-t, újabb fontos kapcsoló kerül Orbán kezébe?

Megosztás

A hét elején robbant a bomba, miszerint váratlanul felvásárolja a kormány és egy NER-közeli vállalat a Vodafone-t, szőröstől-bőröstől. Még inkább kezd hasonlítani a rendszer Oroszországhoz, ahol az internetet is le lehetett választani egy fontos pillanatban. Ugye észnél vagyunk és érezzük, hogy jelentősen emelte a tétet a Fidesz?

A rezsivédelemre gyűjtött pénz hatalmas részét ezzel a Fidesz-KDNP-kormány ki is dobja az ablakon ezzel a felvásárlással. Az erre adott magyarázatok pedig szinte már meseszerűek. Erre hívja fel a figyelmet Hadházy Ákos a Facebookon és még sokkal többre is.

“A Vodafone adófizetői pénzekből felvásárlását semmilyen gazdasági indok nem indokolja. A cél ugyanaz, mint az Antenna Hungária (Digi) átjátszásánál volt a 4IG részére. A Vodafone (és így a korábbi UPC) megszerzésével az ország adatforgalmát biztosító kritikus infrastruktúra újabb része (és ezzel egy újabb kapcsoló) került Orbán kezének közvetlen közelébe.”

“A Vodafone honlapján nem lehet lemondani a szolgáltatást – vicces módon mindig ugyanoda vezet körbe-körbe a rendszer. Sokan panaszkodtak arra is, hogy a telefonos ügyfélszolgálat sem elérhető, vagy csak nagyon nehezen, hosszú várakozás után. Pedig a Vodafone-előfizetést érdemes lehet lemondani annak, akit zavar, hogy Orbán kezébe kerül az egész (a fele az államon, a másik fele pedig egy Orbán-közeli strómanon keresztül).”

“Az Rtl híradónak is elmondtam: a Vodafone-t egy nagyon komoly számlacsalásért vizsgált céggel együtt akarja Orbán megvenni, tavaly házkutatást is tartott náluk a NAV. Egy ilyen céggel a kormánynak nem mobiltelefonszolgáltatót kellene vennie, egyetlen egy dolga lenne a kormánynak. Végigvinni ezt az eljárást és a cégnek az ezért felelős vezetőit leültetni”

Kapcsolódó cikkek