Vendégművészként lesz jelen a szolnoki színházban Mucsi Zoltán, Szurdi Miklós és Eszenyi Enikő is

Megosztás

Mindjárt indul a Szolnoki Szigligeti Színház idei évada, a felhozatal idén sem lesz gyenge.

„Felkészültünk a nyitásra, a jegyirodát a színházzal szembe költöztettük, több ezer nézőnk bérletét megújítottuk és a további helyeket még szeptember 23-ig értékesítjük. Ezennel kezdetét vette a Szolnoki Szigligeti Színház 2022/23-as évada, melyet Barabás Botond igazgató és Szalay Ferenc polgármester nyitottak meg” – fogalmaz a színház közleménye.

A következő évadban hat nagyszínpadi bemutatóval készülnek, melyből öt bérletes előadás. A bérleten kívüli előadással, az Ágacskával a gyerekeket várják, a Színműhelyben pedig a New York-i komédiát mutatják be Szurdi Miklós rendezésében. Műsoron marad a tavalyi évadból az Antigoné, az Őszi szonáta és Az öldöklés istene. A Bakaruhában a Déryné-programon belül továbbra is a Színműhely repertoárjában marad, valamint a Névtelenül című darabot is ismét műsorra tűzik.

A világhírű zenés darabot, Kurt Weill és Bertolt Brecht Koldusoperáját Eszenyi Enikő viszi színpadra.

A teátrum évadnyitójáig, augusztus 23-ig tudták megváltani a nézők a tavalyi bérleteket. Szeptember 23-ig van még lehetőség bérletet választani a szabad helyekre.

Mucsi Zoltán, Kaszás Mihály, Csákvári Krisztián, Biró Panna és Hajdu Tamás Miklós vendégművészek lesznek az évadban. Új társulati tagokat is köszöntöttek: Cseke Lilla Csengét és Polgár Kristófot. Az évadnyitót követően elkezdődött a művészi munka, a Lilomfi és az Ágacska olvasópróbáit is megtartották a színészek.

További részletek a szinhaz.online cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek