Gólyaosztályok vetélkedőjét tartották a karcagi Varróban

Megosztás

Gólyaosztályok vetélkedőjét rendezték meg a napokban a karcagi Varró István Technikumban. Az iskolában nagy hagyománya van már ennek a programnak.

Ebben az évben négy kilencedikes osztály változatos feladatokban mérte össze tudását, ügyességét, kreativitását. Csapatnevet választottak, zászlót készítettek, osztályindulót írtak, amit elő is adtak.

A vetélkedőn a zsűri és a játékmesterek csapata a 13.F, 12.T, és 11.T osztály tanulóiból állt.

A verseny feladatait is a végzős osztályok találták ki és ők voltak a különböző helyszíneken a játékmesterek. Tesztelték a kisgólyák zenei tudását, fizikai állóképességét.

Volt olyan állomás, ahol kiderült, hogy a fiatal varrósok mennyire ismerték meg az eltelt időszak alatt az iskolát, mit tudtak meg osztályfőnökükről.

Az iskolában tanított szakmákban is kipróbálhatták ügyességüket, palacsintát sütöttek, festettek, fúrtak és újraélesztettek egy AMBU babát.

Nem volt könnyű feladat a különböző szakmákhoz kapcsolható szerszámok megnevezése és bizonyos szakmákhoz kötése.

A gólyaosztályok annyira ügyesek voltak, hogy a szigorú zsűri a csapatokat egy-egy tortával jutalmazta, amit a 11.C és a 10.C osztálynak és Szabó Józsefné oktatónak köszönhettek.

A zsíroskenyérgyártásában és felszolgálásában a 10.T osztályosok jeleskedtek.

Az intézményben egyébként szeptember végén rendezték meg a diáknapot, amikor is az iskola egy hatalmas játszóházzá alakulhatott át, hiszen a diákok nem csak egymással, de tanáraikkal együtt versenyezhettek.

Forrás és fotó: Varró István Technikum

Kapcsolódó cikkek