Legyen Karikó Katalin Szolnok díszpolgára – ezt javasolja egy szolnoki polgár, az Agóra Közéleti Egyesület támogatja az ötletet

Megosztás

Mielőbb legyen Karikó Katalin Szolnok díszpolgára – ezt javasolta egy szolnoki polgár, Vass Lajos. Az ötletet az Agóra Közéleti Egyesület támogatja. Vass Lajos levélben fordult Szalay Ferenc polgármesterhez.

Legyen Szolnok díszpolgára Karikó Katalin – aki Szolnokon született és nemrég kapta meg kutatási eredményeiért a Nobel-díjat -, mellyel kifejjezésre lehetne juttatni az első magyar Nobel-dfíjas nő személye és tudományos munkája iránti őszinte nagyrebecsülését, tiszteletét és szeretetét a városnak.

Ezt javasolja egy szolnoki polgár, Vass Lajos. A korábbi MSZP-s poltikikus, aki egy időben az Operaház főigazgatója is volt, ennek érdekében levelet írt Szalay Ferenc polgármesternek.

Fotó: Agóra

Ebben úgy fogalmazott, hogy őt is örömmel és büszkeséggel töltötte el a hír, hogy a város szülötte, Karikó Katalin tudományos munkája és eredményei révén az egész világon olyan hírnévre, megbecsülésre és elismerésre tett szert, amely egész Magyarország jó hírét is emeli.

A szolnoki díszpolgári címmel ezt a munkát, megbecsülést lehetne elismerni. Ezért azt kérte a polgármestertől, hogy mielőbb, már a legközelebbi közgyűlés elé terjesszék a javaslatot a cím megadására. Ugyanezt a támogatást kérte minden szolnokitól is.

Mint a kezdeményező aláhúzta, tudomása szerint nem volt még arra alkalom, hogy szolnoki születésű Nobel-díjas megbecsüléséről döntsön a képviselő-testület, ezt tegyék meg mielőbb.

A javaslatot támogatja az Agóra Szolnoki Közéleti Egyesület is. Ugyanez az egyesület volt az is, amely azt kérte a közgyűléstől, hogy vonja vissza azonnal a hálapénz elfogadásával vádolt szolnoki főorvos díszpolgári címét.

Kapcsolódó cikkek