Sztrájkolni akartak Ferihegyen, Orbán villámgyorsan betiltotta a Covidra hivatkozva egy rendeletben

Megosztás

Mindenre megvan a kitűnő, gyors megoldásuk Orbánéknak, de demokrácia van, ne feledjük.

A Magyar Nemzet hétfőn megírta, hogy már keddtől határozatlan idejű munkabeszüntetésre készülnek a ferihegyi légi irányítók, erre este megjelent a Magyar Közlönyben két, Orbán Viktor által aláírt kormányrendelet, melyek a veszélyhelyzetre hivatkozva lehetetlenné teszik a sztrájkot a légiforgalmi szolgálatoknál – írja a 444.hu. A Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete (CMLISZ) azért akart sztrájkot indítani, mert a bértárgyalásaik nem vezettek eredményre.

Az egyik rendelet szerint a polgári légiforgalmi irányító szolgálat által foglalkoztatott légiforgalmi irányító és körzeti repüléstájékoztató – a polgári légiforgalmi irányító szolgálat utasításai szerint – a munkahelyi képzéssel és továbbképzéssel összefüggő feladatokat köteles ellátni, valamint – ha annak egyéb, jogszabályban foglalt feltételei fennállnak – az e tevékenységhez szükséges jogosultságok gyakorlására feljogosító szakszolgálati engedély fenntartásához szükséges feltételeket teljesíteni.

A másik rendelet célja a légiközlekedés biztonságának megőrzése és a COVID-elleni védekezéshez elengedhetetlen eszközök zökkenőmentes szállítása:

1. § A sztrájkról szóló 1989. évi VII. törvény 3. § (2) bekezdésében meghatározott szervezeteken túl honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekből nincs helye sztrájknak a honvédelmi rendszerek és létesítmények ágazati kijelölő hatósága által a honvédelmi érdekből nemzeti létfontosságú rendszerelemmé kijelölt rendszerelemet üzemeltető légiforgalmi irányító szolgálat ellátásáért felelős szervezetnél. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek