Akik kiábrándultak a hazai politikai elitből

Megosztás

Napjaink Magyarországán sokan úgy érzik, hogy egyetlen politikai alakulattal sem tudnak közösséget vállalni, azt azonban egyelőre még kevesen tudják, hogy nemrégiben egy egész szervezet jött létre ennek kezelésére, élükön néhány vidéki polgármesterrel.

A Politikai Hontalanok Szövetsége (PHSZ) úgy fogalmaz, maguk közé várnak minden olyan embert, akik kiábrándultak a mai politikai elitből és emellett úgy érzik, hogy egyetlen párt sem képviseli őket megfelelően.

A Facebookon létrehozott csoportjuk több, mint huszonötezer főt számlál, tehát egyre nagyobb számú csalódott réteget tudnak megszólítani, bár tény, hogy az országos médiában szinte semmi nyoma nincsen a jelenlétüknek.

A szervezet legismertebb arca kétségtelenül Alpár György, Drávaszerdahely polgármestere, aki 2006 óta vezeti a kicsi Baranya megyei falut. Bár volt a Fidesz jelöltje 2010-ben, azóta olyannyira eltávolodott a párttól, hogy tavaly napszemüvegben, rappelve fejtette ki ellenérzéseit a regnáló kormánnyal szemben. Alpár az előválasztáson is indult a szigetvári körzetben az MMM jelöltjeként, de azt a DK-s Szarkándi Lajosné nyerte.

Hírek, ahogy én látom!

Uploaded by Polgármester A on 2022-10-30.

Rappelve az Orbán-kormány ellen

A Politikai Hontalanok Szövetségében Alpár mellett feltűnik Vilcsek Ernő (Jákfalva), Nagy-Szú Péter (Istenmezeje) és Hegedüs Péter (Balmazújváros) polgármesterek.

Jelenleg azon vannak, hogy minél több megyei szervezetet felépítsenek. Céljuk, hogy sokan kapcsolódjanak be a helyi és országos politikába, leginkább olyanok, akik eddig apatikusak voltak, vagy el se mentek szavazni, valamint mondják el véleményüket és javaslataikat.

A csoportjukban az látszik, hogy önszerveződő módon keresik egymást az emberek, több olyan poszt is megjelent, amiben Jász-Nagykun-Szolnok megyei tagokat keresnek, és egész szép számmal voltak jelentkezők, sőt, szeptember elején Jászberényben nyilvános fórumot tartottak az Ifjúsági Házban.

Matricákat, szórólapokat készítenek, hogy üzeneteiket minél szélesebb körben tudják eljuttatni. Bár nem politikai pártként működnek, nem elképzelhetetlen, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon láthatunk PHSZ-es jelölteket.

Kép: Promenad24

Kapcsolódó cikkek