Célegyenesbe fordult a 250 millióból megvalósuló jászberényi útfejlesztés

Megosztás

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere még egy tavaly decemberi testületi ülésen jelentette be, hogy a belterületi utak fejlesztésére vonatkozó pályázatuk pozitív elbírálást nyert, ezáltal 250 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a város. Úgy tűnik, a munkálatok hamarosan a végéhez érnek.

„Egy régen várt beruházás veszi most kezdetét, amely előtt egy nagyon konstruktív egyeztetésen vagyunk már túl a kivitelezővel. Nagyon dolgos időszak jön, melynek látványos eredménye lesz majd” – mondta a polgármester a beruházás kapcsán tartott projektindítón július 11-én.

Bár értelemszerűen a közlekedésben okozott némi fennforgást és útelzárásokat, hogy összesen nyolc utcában folynak felújítások, de jó hír, hogy a belvárost érintő út- és járdaépítési program jelentős része hamarosan lezárul.

Az önkormányzat mintegy 70 millió forintos önerővel egészítette ki az elnyert támogatást.

Még júliusban tartottak fórumot a projekt elkezdéséről

A szóban forgó útszakaszok: Táncsics Mihály utca, Mészáros Lázár utca, Réz utca, Rácz Aladár utca, Riszner József sétány, Tarnay Alajos utca, Madách Imre utca.

„A beruházás november elejéig fog tartani, a mélyépítési munkák minden utcában lezajlottak. Jelenleg mindenhol az aszfaltozás előkészítése zajlik” – árulta el Bató Andrea, a Városgazdálkodási Osztály osztályvezetője, sőt, információink szerint az aszfaltburkolat terítése egyes utcákban már kezdetét vette.

A fejlesztés során korszerűsítik a közmű infrastruktúrát, az útburkolatokat és járdaburkolatokat, valamint az érintett szakaszokon 2 új gyalogátkelőhely kialakítása valósul meg.

Képek: Jaszbereny.hu, BerényCafe

Kapcsolódó cikkek