Példás összefogás, gyors intézkedés – hamarosan helyreáll a rend a Jászságban a csütörtöki áramkimaradás után

Megosztás

Példás együttműködésről tett tanúbizonyságot a jászberényi önkormányzat és a helyi rendvédelmi szervek, miután csütörtök délután Jászberény közelében tűz ütött ki a transzformátortelepen, aminek következtében nemcsak az egész város, de a térség áramellátása is hosszú ideig szünetelt.

Régóta nem tapasztalhattak a lakosok ekkora leállást az áramszolgáltatásban, mint ami október 5-én, csütörtök délután vette kezdetét a Jászságban. Nem működtek a terminálok, azaz bankkártyával nem lehetett fizetni, sőt, egy idő után a boltok is bezártak, a gyárak termelése leállt, a dolgozókat hazaküldték.

Budai Lóránt polgármester a kialakult helyzetről a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, majd elsőként a rendőrséggel, tűzoltókkal vették fel a kapcsolatot.

Emellett fejlámpákat vettek a közterületes munkatársaknak, hiszen a világítás leállása miatt a közbiztonságra fokozottan kellett figyelni. Szerencsére semmilyen rendkívüli esemény nem történt a szokásosnál sötétebb éjszaka során.

Zseb- és fejlámpákkal segített az önkormányzat a közterület-felügyelet munkatársainak

Megkeresésünkre Baloghné Dr. Seres Krisztina, Jászberény jegyzője elmondta, hogy polgári védelmi helyzetet nem rendeltek el. Hozzátette, az önkormányzat gyorsan reagált, a kommunikáció a rendfenntartó szervekkel rendben zajlott.

„Napokon belül egyeztetést kezdeményezek az MVM szakembereivel, hogy a lehető legrövidebb időn belül találjunk megoldást az ilyen és ehhez hasonló helyzetek elkerülése érdekében – fogalmazott a polgármester, aki emellett megköszönte mindenki munkáját, türelmét és megértését.

A vállalkozók is amennyire csak tehették, segítettek a problémák elhárításában, a Boros és fiai Kft. például aggregátorral járult hozzá a Szent Ferenc Egyesített Szociális Intézmény áramellátásához, ami az idősek megfelelő, hatékony ellátásában kiemelt jelentőségű.

Fotók: Budai Lóránt Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek