„Elfeledett jászkunsági receptjeink nyomában” címmel indít akciót a megyei önkormányzat

Megosztás

Izgalmas felhívás olvasható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Facebook-oldalán. A szervezet a Szolnok megyei önkormányzat felhívását osztotta meg, amelynek keretében elfeledett, vagy kevésbé ismert jászkunsági recepteket szeretnének összegyűjteni, majd közkinccsé tenni.

“A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat fontos küldetése, hogy az értékőrzés minél sokszínűbb rétegét mutassa meg lakóinak, és népszerűsítse azokat vármegyehatáron túl is. Ennek jegyében a szekrények, komódok mélyén, kézzel írt családi szakácskönyvekben rejlő receptek felkutatásával és közzétételével kívánják a térségi gasztronómiai kincseink sorát bővíteni” – írták bejegyzésükben.

Az „Elfeledett jászkunsági receptjeink nyomában” című receptgyűjtő felhívás elsődleges célja, hogy az elfeledett, vagy kevésbé ismert jászkunsági recepteket összegyűjtse és ezeket később közkinccsé tegye, ezzel is népszerűsítse a térség gasztronómiai hagyományait.

A beérkező recepteket elektronikus kiadványba fogják szerkeszteni, majd ezt követően több közösségi felületen is elérhetővé teszik. Ennek köszönhetően mindenki könnyedén és ingyenesen hozzájuthat az érdekes, hagyományos receptekhez.

A legjobb, legérdekesebb, újdonsággal bíró receptek beküldőit ajándékkosárral jutalmazzák.

A recepteket március 29-ig várják. A további részletekről a Facebook posztban olvashat.

Kapcsolódó cikkek