Hadijáték, futóverseny és kosármeccs várja a szolnokiakat a hétvégén – programajánló

Megosztás

Mit lehet csinálni a hétvégén Szolnokon? Immár harmadik hete, hogy a hét végének közeledtével megkíséreljük összeszedni a legérdekesebbnek, legizgalmasabbnak ígérkező eseményeket. Ahogy az eddigiekben, úgy most is meglehetősen színes programok közül választhatunk.

A 175 éves Szolnoki csata, hadijáték és koszorúzások – március 1. és március 2.

Az eseményről külön cikkben is beszámoltunk februárban. Hivatalosan a hónap első napján, délelőtt tíz órakor kezdődik a katonai koszorúzás a Római Katolikus Temetőben az 1848-as emlékműnél. Másnap 13:00-kor szintén koszorúzások kezdődnek a Szabadság téri emlékműnél, a Lengyel légió utcában a lengyel légió hőseinek tiszteletére állított emléktáblánál, majd a Verseghy parkban.

Ezután pedig az ikonikus csata, azaz hadijáték kezdődik több nemzet katonáinak, lovas huszárjainak, gyalogságának részvételével.

Színészek szülő szerepben – március 1. 17:00

A kamarakiállítással egybekötött beszélgetésnek a Verseghy Könyvtár ad otthont, ezúttal Gábor Júliát és Szigethy Gábort hívták meg, Ruttkai Éva és Gábor Miklós lányát, valamint annak férjét.

Színház az egész világ? Mi leszek, ha nagy leszek? Ezeket a kérdéseket is boncolgatja az esemény, amit egybekötöttek egy alkalmi kiállítással: többek között a Gábor-Ruttkai házaspár rajzait, fotóalbumait is meg lehet tekinteni.

Beaumarchais: Figaro házassága, avagy egy őrült nap – március 1. 19:00 és március 2. 19:00

A történet szerint a Gróf úr élni kíván az első éjszaka jogával, Suzanne-t, Figaróval köttetendő esküvőjük előtt vinné az ágyába. Figaro, a vőlegény, bátor és ravasz cseleket eszel ki, hogy meghiúsítsa ezt a bűnös szándékot. A Nagy Francia Forradalom a Figaro házasságával kezdődött – az utókor szellemesen ilyen nagy hatásúnak titulálta ezt az örök érvényű komédiát, amelyet a Szigligeti Színház társulata ad elő a hétvégén.

A főbb szerepekben Molnár Lászlót, Molnár Nikolettet és Dósa Mátyást láthatjuk.

2. City Port Szolnok – március 2. 11:00-17:00

Bírod a futást, sőt, szeretsz is futni? Akkor a Városi Terepfutó és Természetjáró Sportegyesület rendezvényét neked találták ki, 5, 10 és 50km-es távokban lehet magunkat megmérettetni. A rajtcsomag átvétel délelőtt tíz órától kezdődik.

További információkat ide kattintva találni.

Szolnoki Olaj – KTE-Duna – március 2. 18:00

Kötelezőnek tűnő pontokat kell itthon tartania az Olajnak, persze gyakran ebből adódnak a legnagyobb nehézségek: a Kecskemét érkezik a szolnoki csapathoz szombaton, akik jelenleg a tabella utolsó helyén tanyáznak 28 ponttal.

Ráadásul itt az idő a szépítésnek, a csapat az utolsó négy mérkőzéséből hármat elveszített, vereség az Alba, a Honvéd és az OSE-meccsen, emellett egy győzelmet könyvelhet el a Szedeák ellen. Legyünk ott minél többen, szurkoljunk a jobb formáért!

Kép: Szalay Ferenc Fb

Kapcsolódó cikkek