Szolnoki horror: hatalmas fészket építettek a darazsak a gyerekszoba plafonjához, majd ezrével be is szabadultak

Alighanem nagyon sokunk rémálma vált valóra a szolnoki család otthonában, amikor a hosszú hónapok, talán évek alatt épített, de a háziak számára nem látható gigantikus darázsfészek lakói átszakították a gipszkartont és a tapétát, majd elözönlötték a gyerekszobát.

Tovább olvasom

Magyar Péter ismét pert nyert: valótlanul állította a kormánymédia, hogy lányokat zaklatott júniusban

Nagyon gyorsan körbefutott a hír a kormányoldalt támogató médiában az első nyári hónap végén, hogy Magyar Péter kiskorú tinilányoknak tett obszcén ajánlatokat és megjegyzéseket. Magyar persze az összes kormánypropaganda-termék ellen pert indított és a megszokott módon meg is nyerte, ahogy eddig az összes helyreigazítási pert, amiben le akarták őt járatni.

Tovább olvasom

Fedezzük fel együtt Szolnokot! – Helytörténeti séta a Tisza-parton

Szolnok minden köve, utcája és rejtett zuga egy-egy történetet mesél a múltból, persze csak azoknak, akik kellően vájt fülűek. Bajnai Zsolt immár tizenegy éve szerkeszti a blogSzolnok nevű oldalt, ahol a város legérdekesebb karaktereit, tereit, épületeit, olykor pedig anomáliáit veszi sorra. A Szol24 az ősz első szombati napján helytörténeti sétára invitálja a lap olvasóit.

Tovább olvasom

Újra életeket menthetünk

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén szeptemberben immár 16. alkalommal rendezi meg hagyományos RETRO véradását hazánk 29 helyszínén. A program évről évre növekvő népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy a régi idők hangulatát idézi. A szervezők sörrel, virslivel és egyéb ajándékokkal hálálják meg a résztvevők önzetlenségét. Szolnokon 2024 szeptember hetedikén szombaton, a Mária út. 38. szám alatt található Magyar Vöröskereszt helyi szociális intézményében jelentkezhetnek a segíteni vágyók, reggel hét és délután kettő óra között. Az „Önt is hívjuk!” szlogen célja, hogy felhívjuk a figyelmet az akció fontosságára és arra, hogy mindenkire számítunk,…

Tovább olvasom

A szolnoki férfi nem fizette be munkavállalói után a járulékot, így kívánt spórolni

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a 41 éves szolnoki férfivel szemben, aki a munkavállalók után be nem fizetett járulékokból kívánt meggazdagodni, de utólag tettét megbánta.

Tovább olvasom