Elképesztő szituációk az új helyjegyes autóbusz-rendelkezés életbelépésével

Ha a Lázár János nevével fémjelzett új szabályzatot pontról pontra be szeretnénk tartani, akkor egészen döbbenetes és szürreális szituációk alakulnak ki, könnyen lehet, hogy már vannak is ilyen megtörtént esetek. Akár Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

Tovább olvasom

Anyagi támogatásért folyamodhatnak az ország feminista csoportjai

A Magyar Női Alap (MNA) meghívja a Magyarországon működő, nőkből álló, vagy női vezetésű helyi csoportokat, hogy jelentkezzenek első pályázati felhívásukra. A női kezdeményezések pénzügyi támogatására létrejött operatív csapat egy olyan jövőért dolgozik, melyben Magyarországon megvalósulhat a nemek közötti egyenlőség, a társadalmi és környezeti igazságosság. Fő célkitűzéseik között szerepel, hogy a hazánkban elő nők jogai érvényesüljenek, az érintettek békében, biztonságban élhessenek, a hatalomból, a javakból egyenlő eséllyel és mértékben részesüljenek, valamint, hogy véleményüket, döntéseiket tiszteletben tartsák. Az első pályázati ciklusukban kis összegű támogatásaikkal olyan feminista csoportokat kívánnak segíteni, amelyek alig,…

Tovább olvasom

Botrányba fulladt az idei iskolakezdés a kormány intézkedései miatt

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy a tanévkezdés előtt még inkább felszínre kerülnek az oktatási rendszer problémái, idén azonban elérte csúcsát az ügyet övező országos felháborodás. A közelmúltban tett intézkedések szinte azt az érzést keltik, hogy szabotázs áldozatává vált a magyar edukáció. „A kormány nem tudta, vagy nem akarta kellően menedzselni az iskolakezdéshez kapcsolódó feladatokat” – állítja az aHang, mely platform petíciókkal, akciókkal, valamint kampányokkal segíti a társadalom mozgósítását és közügyekben való részvételét. Közleményükben az alábbi rendelkezésekre hívják fel a figyelmet, amelyek gyakorlatilag meghiúsítják a fiatalok érdemi nevelését és képzését…

Tovább olvasom

Elképesztően kevés csapadék hullott, marad a szárazság

Egész nyáron mindannyian tapasztalhattuk a brutális hőséget. Ennek negatív környezeti hatásait csak felerősíti, hogy rendkívül kevés csapadék is hullott. A Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig adatai alapján, működési területükön augusztusban a sok éves csapadékátlag negyede sem esett.

Tovább olvasom

Szolnok tortájából mindenki akar egy szeletet – Véget ért a rendezvénysorozat

A várost 1075-ben említi I. Géza király egy oklevélben Zounok formában. Az azóta eltelt 949 évet ünnepli és a jelent élteti a Szolnok Napja rendezvénysorozat, amelynek kínálatában kiállításmegnyitó, ingyenes koncert, gasztrobusz és interaktív cirkuszművészeti program is szerepel. Fotóriporterünk kilátogatott a sokadalomba.

Tovább olvasom

Szamárköhögés: a védőnők így óvják a kismamák és a babák egészségét

A pandémia után újabb kockázattal kell szembenézniük a családoknak. Bár nagyságrendjében korántsem akkora a veszély, mint a Covid19 esetében, ennek ellenére nem szabad félvállról venni a tünetek megjelenését. Ugyanis a szamárköhögés, meglehetősen fertőző betegség, ami a gyermekek körében is felütötte a fejét.

Tovább olvasom

Új vezető a Karcagi Rendőrkapitányság élén

Dr. Rádi Norbert r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2024. szeptember 1-jei hatállyal megbízta dr. Bencsik Béla r. alezredest a Kunszentmárton Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály korábbi vezetőjét a Karcagi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői feladatainak ellátásával. Bencsik Béla korábban Kunszentmárton Város Közszolgálati Díja kitüntetést is átvehette,  a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály osztályvezetőjének a település szolgálatában végzett kiemelkedő teljesítményért. Dr. Karsai Lajos r. alezredes a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közrendvédelmi Osztály vezetőjeként folytatja munkáját szeptember 1-től.    Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Tovább olvasom

Indul a suli, megyénkben is repülnek a diákok telefonjai… de hova is?

Az elmúlt hetek egyik legsarkalatosabb vitatémája, hogy a Fidesz mindenáron el akarja venni a diákoktól az összes okoseszközt (és fegyvernek használható tárgyat is, de ezen nincs is vita), de a modern oktatási módszerek mellett ez inkább hátrány, mint előny. A szóvivő szerint el kell venni a telefont, hogy “a szünetekben se kütyüzzenek”.

Tovább olvasom