A Jászkunság rengeteg településén nem is veszik vissza a PET-palackokat és fémdobozokat

Akár véletlenül, akár szándékosan, de a jelenlegi rendszer abszolút kiforratlan, különösen a vidéki kistelepüléseken. BAZ megyében számtalan településen egyetlen egy úgynevezett RE-pont sincs, ahol visszavennék a visszaváltható flakonjainkat és dobozainkat. Ez valakinek megint óriási üzlet volt, mi pedig szó szerint futhatunk a pénzünk után.

Tovább olvasom

Hatalmas rendszerhiba, hogy Cegléden és országosan is sorra bekrepáltak a kórházak légkondicionálói

A szakértő kerek-perec megmondta, hogy sajnos a magyar államnak évtizedek óta nem fontos a közegészségügy. Ismételjük: évtizedek óta. Télen pedig előreláthatólag az lehet a probléma, hogy miért fáznak a betegek a kórházakban. Jász-Nagykun-Szolnok megye és Cegléd sem lesz kivétel, mert Magyarország.

Tovább olvasom

Jelentősen növekedett az álláskeresők száma Szolnok megyében

2024 második negyedévében az ország legtöbb részén növekedett az álláshirdetésekre beérkezett jelentkezések száma az előző év azonos időszakához képest, a legnagyobb növekedés. Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Fejér megyét érintette. Az állásajánlatok száma azonban tovább csökkent az elmúlt másfél évhez hasonlóan, de már csak 2,9%-kal kevesebb az előző évhez képest – ez derült ki a Profession.hu legfrissebb jelentéséből.

Tovább olvasom

Tényleg csak egy „gyenge pillanat”? – sorra vádolják meg erőszakkal a bántalmazó karateedzőt

Országosan is nagy felháborodást keltett rövid idő alatt a Jászság országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak azon szavai, hogy ami a szolnoki kalandparkban történt, az nem más, mint egy olyan gyenge pillanat az edző részéről, amilyen bármelyikünknek lehet. Pócs ezután árnyalta a mondatait a Facebookon, majd később elnézést kért, de nagyon úgy tűnik, hogy egyáltalán nem egyedülálló erőszakoskodásról van szó a jászberényi székhelyű sportegyesületet vezető férfitől.

Tovább olvasom

Szinte teljesen kiégett egy családi ház Jászboldogházán – egy embert kellett kimenteni

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres családi házban vasárnap délután Jászboldogházán, a Bajnok utcában. A tűz a fürdőszobában keletkezett, amikor az egyik lakó begyújtotta az ott lévő, fatüzelésű vízmelegítőt, amelyhez égésgyorsítót használt. A lángok a fürdőszobáról a közlekedőre is átterjedtek és húsz négyzetmétert érintettek.

Tovább olvasom