Szolnok megyében csak légkondival tudjuk túlélni a nyarat

Hazánkban brutális hőség tombol, az pedig bizonyára senkit nem vigasztal meg, hogy a szakértők, klímakutatók szerint egyre inkább érdemes hozzászokni ezekhez az állapotokhoz a nyári időszakban. A Választási Földrajz a KSH aktuális adatai alapján szemlézte, mekkora a légkondicionált, lakott lakások aránya települési szinten: Jász-Nagykun-Szolnok megye ebből a szempontból jelentősen átlag felett van, sőt, a szolnoki számok még Budapestet is lehagyják.

Tovább olvasom

Fontos szerepe van Szolnoknak az olimpiára készülő kajakosok felkészülésében

A magyar kajak-kenu válogatott 16 tagú csapata két helyszínen készül teljes erőbedobással a párizsi olimpiára, ahol legalább négy érem megszerzésére törekszenek. A felkészülés fő bázisai Szeged és Szolnok – a magyar csapat két csoportban, augusztus 3-án és 4-én utazik Párizsba, a kajak-kenu versenyek pedig három hét múlva, augusztus 6-án kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i pályán.

Tovább olvasom

Milyen lesz az éghajlat Szolnokon hatvan év múlva?

A Future Urban Climates térkép segítségével bepillantást nyerhetünk bármely település jövőbeli éghajlati viszonyaiba, és megtudhatjuk, hogy melyik város jelenlegi klímájára fog hasonlítani az adott hely éghajlata 2080-ban. Felkészültünk rá? Aligha. Annyit elöljáróban elárulhatunk, Szolnokon is felköthetjük a gatyát.

Tovább olvasom

Lemondott a Yakuzák SE vezetője a Szolnoki Kalandparkban történt bántalmazás után

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. által a tegnapi napon közzétett felvételen egy kisgyerekes csoport látható, akik a Szolnoki Kalandpark árnyékos részén várakoznak. Nem sokkal később egy férfi a karjánál megragad egy fiút, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad. Jászberényben pletykaszinten hamar elterjedt az elkövető személye, aki a város egyik ismert sportszervezetének vezetője. A sportegyesület elnöke, akinek Novák Katalin akkori államtitkár néhány évvel ezelőtt életműdíjat adott át, közleményben jelentette be, hogy lemond a…

Tovább olvasom