Megtalálták a tiszapüspöki szabadstrandon elmerült férfi holttestét

Az Életjel Mentőcsoport felbukkanása a vízpartok, szabadstrandok környékén az esetek többségében semmi jót nem vetít előre, legalábbis feltételezhetjük, hogy sürgős segítségre van szükség. Július 13-án osztották meg, hogy vízibaleset történt a tiszapüspöki szabadstrandon, egy férfi merült el a vízben.

Tovább olvasom

Szinte csoda: 37 nap után senki nem fellebbezett, Karácsony Gergely a főpolgármester

A folyamatos panaszok, fellebbezések több mint egy hónappal eltolták a hivatalos bejelentést. Közben ide-oda ugrált a Karácsony és Vitézy közti különbség 300 és 41 között, végül 293-nál megállt, az eddigi főpolgármester vezetheti tovább Budapestet.

Tovább olvasom

Szakmai összefogás segíti a védőnők munkáját

A Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége 2019-ben jött létre. A szervezet nem csak azokat fogja össze, akik ezt a Hungarikumként jegyzett hivatást választják. A szakmaközi együttműködések révén, a szervezetnek széleskörű rálátása van arra, hogyan lehet a leginkább segíteni a családoknak. Ennek köszönhetően, családokat segítő civil szervezetek, társszervezetek, és a témában illetékes magánszemélyek is csatlakozhatnak. Így többek között pedagógusok, orvosok, gyógytornászok, dietetikusok, gyermekvédelmi szakemberek is részt vesznek a munkában.

Tovább olvasom

Élj a lehetőséggel! Szerezz érettségit munka mellett a Báthori István Gimnáziumban!

A hazai felnőttoktatás egyik legmeghatározóbb szereplőjének számít a most már több mint negyedszázada működő SZILTOP iskolahálózat, melynek négy gimnáziuma van, az egyik ezek közül a 2005-ben létrejött Báthori István Gimnázium. A Nyírlugosi székhelyű Báthori István Gimnázium 5 kelet-magyarországi megyében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés Megyében 22 tagintézményében várja azokat a fiatalokat és felnőtteket, akik az érettségi bizonyítvány megszerzésével kívánják javítani a munkaerő piaci esélyeiket. A Báthori István Gimnázium küldetése a kezdetektől fogva, hogy a megyeszékhelyek mellett a munkanélküliség által leginkább sújtott kistelepülések, kisvárosok lakóihoz is “házhoz” hozza a tanulás…

Tovább olvasom