Megszületett az idei év első jászsági kisbabája

Csak néhány napnak kellett eltelnie az idei évből, hogy megszülessen a Jászság első kisbabája a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. László Lujza Pankát és szüleit a térségi televízió látogatta meg, valamint Dr. Besenyi Orsolya megbízott főigazgató nyilatkozott a szülészeti osztállyal kapcsolatos új hírekről.

Tovább olvasom

Alig fél perccel éjfél után született 2023 első kisbabája hazánkban

A kisfiú Zalaegerszegen született, császármetszéssel. Zalaegerszegen éjfél után 35 másodperccel született kisfiú lett az első újszülött 2023-ban az országban, az állami intézményekben. A gyermek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban jött a világra. Závennek hívják, 48 centiméterrel, 2840 grammal, császármetszéssel született. A 34 éves édesanyjának ő a második gyermeke. Budapesten egy Zente nevű kisfiú lett az első, ő éjfél után 8 perccel született, 3440 grammal és 55 centivel, természetes úton a Péterfy Sándor utcai kórházban. A kisfiú a család első gyermeke, az édesanyja 21 éves.

Tovább olvasom

Döbbenetes: 11 éves (!) kislány szült Beregszászon

A kisfiú életképesen, de koronavírus-fertőzöttként jött a világra, kórházban maradt az orvosok megfigyelése alatt. A fogantatásról egyelőre nincsenek információk, pedig lennének kérdéseink. November 18-án adott életet kisfiának egy tizenegy éves beregszári kislány. A gyermek kismama szüléséről a Beregszászi Járási Kórház szülész-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa, Szaharda Volodimir adott hírt a minap. Bár azt tervezték, hogy a kislányt egy másik intézménybe szállítják, a szülés idő előtt beindult, így a helyi kórházban segítették világra a csecsemőt császármetszéssel. Korábban azt terveztük, hogy a kiskorú lányt az Ungvári Városi Szülőkórházba küldjük, ahol nagyobb gyakorlat van a speciális esetekben…

Tovább olvasom