Az édesszájúaknak kihagyhatatlan desszert túra indult Szolnok megyében

Egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a Mautner Zsófi gasztroblogger, szakíró ötlete és kreatív közreműködése mellett hivatalosan is útjára indult az “Édes Szívem! – desszert túra az Alföld szívében” második etapja. A szervezők hangsúlyozzák, nem egy fogyókúrás túráról van szó, a könnyen elcsábuló diétázók tehát fokozott óvatossággal olvassák a programot.

Tovább olvasom

„Elfeledett jászkunsági receptjeink nyomában” címmel indít akciót a megyei önkormányzat

Izgalmas felhívás olvasható az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a Facebook-oldalán. A szervezet a Szolnok megyei önkormányzat felhívását osztotta meg, amelynek keretében elfeledett, vagy kevésbé ismert jászkunsági recepteket szeretnének összegyűjteni, majd közkinccsé tenni.

Tovább olvasom

A gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, hangzott el Szolnokon

A gasztronómiánk kultúránk egyik meghatározó eleme, a magyar konyha művelői újra és újra bebizonyítják hazai termékeink értékállóságát – hangoztatta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Szolnokon, a Magyarország étele 2024. elnevezésű élőmunkás, melegkonyhai szakácsverseny elődöntőjének eredményhirdetésén.

Tovább olvasom

Új étterem nyílt a Sir Francis Drake helyén

Szolnok kisebb-nagyobb Facebook csoportjaiban időről időre felvetődik a kérdés: melyik a megyeszékhely legjobb étterme; ha más városból érkező vendéget fogadunk, hol érdemes elkölteni egy vacsorát, vagy ebédet. Ilyenkor a leghumorosabbnak szánt válasz az, hogy “otthon”, illetve felmerül a Liliomfi, a Bajnok és az Evezős neve. De lássuk be, nem igazán van olyan kultikus hely, amit gondolkodás nélkül, jó szívvel tudnánk ajánlani a megyeszékhelyre látogatóknak. A mai napon bővül a paletta, hiszen egy új vendéglátó egység nyílik a belvárosban: a Hugo Étterem. Az előzetesen közzétett étlapot böngészve megállapíthatjuk, hogy a tulajdonos…

Tovább olvasom

Terítéken a roma gasztronómia

Roma-magyar ételeket főztek a gasztrokultúra jegyében Szolnokon. A finomságok kicsit romásan, kicsit magyarosan készültek, számolt be róla az Újvárosi Fejlesztési Iroda (UFI) közösségi oldalán. Szolnok déli városrészében a roma-magyar ételek hagyományait elevenítették fel kedden délután. A gasztronómiai rendezvényt a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete (MIGE) Barnabás Buzsáki szervezte, a 2020-ban nagy sikerrel zárult I. Autentikus főzőversenyük sikerén felbuzdulva. E rendezvények célja az itt élő élő magyar és nem magyar lakosság közötti kulturális szakadék csökkentése a gasztronómia által, az ember nyelve ugyanis az étkezési hagyományokban is megnyilvánul. A keddi programon roma és…

Tovább olvasom