Szolnoki fagyikörkép – ennyibe kerül egy gombóc a belvárosban

Megosztás

Nyakunkba vettük a várost, hogy megtudjuk hol, mennyiért, mekkora gombóc fagylaltot kapunk. Az 500–550 forintos átlagárral dolgozó szolnoki fagyizók tavalyhoz képest maximum tíz százalékkal emeltek, ami a 17,6 százalékos inflációhoz viszonyítva barátinak mondható.

Egy ideje már a tart a fagyiszezon, de az igazi kánikula most köszöntött be, ami igazán meghozza a kedvünket a jeges nyalánkság fogyasztásához. A magyar cukrászok nagyon kreatívak, a fagylaltvásárlók pedig nyitottak a különböző párosítások, zöld és egyéb fűszerek iránt.

Az Angelato fagyizó néhány íze a kilencvenből

Első utunk az Angelato fagyizóba vezetett. A Szapáry sarkán található hely, harmadik szezonját kezdte meg idén. Nagy szerencsénkre a tulajdonos is a pult mögött serénykedett, vendégei kiszolgálása után ragaszkodott hozzá, hogy meghívjon egy jókora gombócra a hatvan íz valamelyikéből. Olasz illetve természetes alapanyagokból dolgoznak. A gluténmentes finomságokon kívül a kínálatban vannak tejes alapú, helyben készült, kézműves fagylaltjaik, és kizárólag gyümölcsöt és jeget tartalmazó vegán típusúak is. Körülbelül 80-90 ízből kerülnek ki a három hűtőpultba a fagyik. 550Ft-ért 7-8 dekás gombócot kapunk. A belga fűszerestől a sárgadinnyén át a narancsos csokiig sok mindenből kaptunk ízelítőt.

A Szapáry úton találjuk a Black Cat kávézót, az egykori Tünde cukrászda helyén. A 490 forintos árért cserébe 4,5 dekás adagot kapunk. Különlegességekben itt sincs hiány, prémium alapanyagokból készülnek a fagylaltok.

Gourmand cukrászda nyalánkságai

A Kossuth tér szomszédságában találjuk a Gourmand cukrászdát. 550 forintért 7 dekás adagot kapunk. A hagyományos ízeken túl mákos gubás, nutellás palacsintás és meggyes krémes ízű fagyi is volt, mikor arra jártunk. A közvetlenül mellette lévő Édes Titokban 500 forintért 5 dekás hűsítő desszertet nyalhatunk. Ott jártunkkor főként a klasszikus ízek domináltak.


Az egykori patinás Tisza Szálló épületéhez tartozó Kis-Tisza fagyizóban 500 ft-ért 5 dekás gombócot kapunk, a rengeteg gyerektől szinte alig tudtunk a pulthoz jutni, nem egy pedagógus hozta el az osztályát a hőségben fagyizni, a diákok örömére. Laktóz-és cukormentes változatok mellett vegán fagyik is szerepelnek a kínálatban. Ha valakinek sok a zéró barackos maracuja talál magának karamellát, vaníliát vagy epret is a nagy múltú fagyizóban.

A Fagyizó, amely a Verseghy Parkban található Park Bistro szemrevaló épületében kap helyet. Az 550 forintos 5 dekás adagon felül, csavart fagyit is árulnak. A cukormentes fagyik mellett különlegességeket is találni. Málnás Sattorta és Rákóczi Túrós is kapható, de nem sütemény formájában.

A legolcsóbb alternatíva

Az Aba-Novák Agóra közelében találjuk az Adria fagyizót, amely az albán vonalat képviseli. 400 forintért 6-7 dekás fagyi jár. Legalább 20 íz és sok fagyizó ember fogadott minket érkezésünkkor. Ugyancsak 400 forint a Carte d’or fagyikat áruló Baross büfé gombóc ára is. 10 fő felett óvodai és iskolai csoportoknak 350 forintra csökken az ár, rááadásul a pedagógus kap egyet grátiszban, amennyiben édesszájú.

A Baross úti Fagyizóban és Cukrászdában 500 forintért 5 dekás gombócot kapunk. A csokoládén citromon felül itt is találkoztunk érdekes ízekkel, mint például a bécsi krémes vagy a madártej.

A kínálat tehát valóban bőséges Szolnok belvárosában, csak az ízlésünkre és a pénztárcánkra van bízva, hogy hol nyalunk egy adagot a hűsítő desszertből.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek