A szolnoki Hetényi Géza Kórház mostantól mindenkit feljelent, aki akár az interneten is gyalázza a dolgozókat

Megosztás

Bár a főigazgató tökéletesen tisztában van azzal, hogy a kritikák egy része jogos, ők is hibázhatnak, de van egy határ. Erre a hírre azonban végképp felrobbant az internet, csak remélni tudjuk, nem hoz elő fordított hatást a páciensekből.

Piroska Miklós, a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a megyei irányító kórház főigazgatója is felszólalt egy pénteki ünnepi rendezvényen, ám az ápolók méltatása mellett egy súlyos, jóval kevésbé ünnepi kérdésre is kitért.

Arról beszélt, sokszor előfordul, hogy a közösségi médiában támadás éri kollégáit, gyalázkodó kommentek formájában. Ugyanakkor, amikor feljelentés lesz az ügyből, akkor nagyon sokan látványosan visszavesznek és “már nem olyan bátrak”. – A magyar társadalomnak van egy jogos igénye az egészségügyi ellátórendszerrel kapcsolatban. Elismerve azt, hogy mi is hibázhatunk, hiszen bárki hibázhat, de sok esetben nem a mi kollégáink hibáznak. Ezért egy új gyakorlatnak megfelelően bármikor, amikor inzultus éri a kollégákat, feljelentést teszünk – jelentette ki Piroska Miklós. Ugyanakkor az ezzel az üggyel is foglalkozó Szoljon közösségi médiás bejegyzése alatt az egyik helyi csoportban elszabadult a pokol.

K-né Anikó volt az egyik, aki konkrétan kiemelt egy dolgozót a poszt hozzászólásai között. “Akkor az ügyeletben lévő **** Doktor Úrnak sem ártana szólni, mert úgy bánik a betegekkel, mint ahogy az ember a kutyájával sem!!! Saját tapasztalat és másoké is. De ha ez a megjegyzés inzultálásnak számít, én állok elébe!” – írta Anikó.

“Mit jelent inzultálni? Kifejezni az elégedetlenséget az ellátással vagy a személyzettel kapcsolatban? Be kellene vezetni a “vásárlók könyvét”, avagy a panaszkönyvet. Nem az a mód, hogy feljelentjük a panasztevőt, rendőrt hívunk rá… stb. Átgondolták?” – tette fel a kérdést S. Anikó.

M-né Andrea még élesebb hangot ütött meg. “Dr *** ügyében nagyon szívesen vállalom a véleményem személyesen is, sőt. Kifejezetten megnyugtató lenne, ha a tevékenysége bíróság elé kerülne” – fogalmazott Andrea.

Amennyiben nem kerül törlésre, elrejtésre, illetve visszavonásra, a kommentek között IDE KATTINTVA olvashatják a további reakciókat, ott már kitakarás nélkül.

Kapcsolódó cikkek