Az egész várost izgatja, kinek a vizét igyák a szolnokiak – erről is döntenek

Megosztás

Rendkívüli önkormányzati képviselő-testületi ülésen tárgyalja a szolnoki közgyűlés a helyi víz- és csatornaművek állami kézbe való átpasszolását. Az ellenzék közölte, nem szavazza meg az előterjesztést. Már csak az a kérdés, hogy ki számít annak, a “felvásárolt” ellenzékiek valódi ellenzékiek-e?

Át akarja adni a víz- és csatornaműveket az államnak Szolnok, erről tárgyalnak most csütörtökön. A témáról már a múlt héten döntöttek volna, de az ellenzék ezt megakadályozta, mivel fél napot adott a fideszes városvezetés az ügylet átgondolására.

Most Füle István, a régen nem Szolnoki Többség nevezetű frakció vezetője, a DK képviselője azt írta közösségi oldalán, hogy:

“Az állam el akarja venni tőlünk a vízműveket! Amit eddig államosítottak (egészségügy, oktatás stb.), az mind lerobbant, alulfinanszírozott. A vízművek 2013 óta súlyos helyzetbe került. Díjat nem emelhetnek, az állam pedig nem kompenzálta a kieső bevételeket. Látjuk, hogy a hálózat állapota kriminalis. Most az önkormányzatiság további szeletét vennék el. Magyarul a helyben lévő problémákról valahol távol döntenek. Kompenzálja az állam a veszteségeket! Ez lehet a megoldás. Az önkormányzat csütörtökön dönt erről a kérdésről. Az ellenzék nem támogatja az államosítást!”

Kérdés, hogy ki számít ma ellenzékinek manapság oly sok cselvetést követően ellenzékinek. Erre céloz Miskolczi László momentumos önkormányzati képviselő, volt alpolgármester megjegyzése is. Azt írta, hogy:

“A véleményem az, hogy, nagy valószínűséggel a Fidesz-KDNP képviselői mellett az általuk megvásárolt szolnoki ellenzéket és ellenzéki szavazókat eláruló, azóta a Fidesz szekerét toló – és itt neveket említ – meg fogja szavazni. Sajnos ezen lépések, még ha jelen helyzetben, tegyük fel, indokoltak is, akkor is jogosan merülnek fel azok a kérdések, melyek azt firtatják, hogy

a 2013 óta súlyos helyzetbe került vízművet ezidáig miért nem próbálta a fideszes városvezetés megmenteni

és most miért ezt a módját választották? Én úgy gondolom, hogy a csütörtökön ezen kérdésben, vagyis az államosítás irányába megszületendő döntés (döntések) jelei annak, hogy a Fidesz miként kívánja fokozatosan megszüntetni az önkormányzatiságot Magyarországon. Nagyon úgy néz ki, hogy a VCSM elszipkázásával még nincsen vége. A tavaly decemberi közgyűlésen pont a Fidesz által megvásárolt – és itt ismét egy név van – lengette be, hogy el kellene gondolkozni a Szolnok Televízió eladásán is.”

Érdekesség, hogy a Miskolczi László által “árulóként” emlegetett duó másik tagja már korábban is azt javasolta, privatizálják a Szolnok TV-t, de akkor erről a tervről letettek.

Közben Borda Zoltán ellenzéki képviselő az akkumulátorgyárral kapcsolatban tett bejegyzést. Most a vcsm átpasszolása mellett ugyanis az izgatja a szolnoki közvéleményt, hogy létesül-e Szolnokon ilyen gyár. Azt írta, hogy:

“Létezik egy nagyívű kormányzati terv az akkumulátorgyártás és hozzá kapcsolódó ipar magyarországi felfuttatásáról.
Mire (is) lehet következtetni a közelmúltban történt, Szolnokot érintő eseményekből?

  • A polgármester kínaiakkal tárgyalt.
  • A polgármester Szíjjártóval tárgyalt.
  • A polgármester a Karmelitában tárgyalt.

Ha arra jut valaki, hogy városunkban is ilyen beruházást terveznek, “az csak a véletlen műve” lehet?
Az ellenzéki önkormányzati képviselők, illetve szerintem a környezetükért és egészségükért aggódó szolnokiak is, elutasítanak minden ilyen kezdeményezést!”

Képünkön a vcsm irodaépülete.

Fotó: Füle István Facebook

Kapcsolódó cikkek