Jelentős fejlesztések valósulnak meg Tiszafüreden

Megosztás

Az utóbbi egy hónapban belterületi utak fejlesztéséről és új parkolók, valamint játszóvár építéséről is írt lapunk Tiszafüred kapcsán. A településen most ismét beruházás kezdődik, ugyanis csaknem 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán.

Márciusban számoltunk be róla, hogy Tiszafüreden szintén egy TOP Plusz pályázat által összesen 199 millió forintból, 100%-os EU-s, vissza nem térítendő támogatásból valósul meg a Széchenyi kert, a Muhi, a Józsa és a Sárgarigó utca felújítása.

Ezt a projektet jövő év áprilisának végére tervezik befejezni, míg a legújabb, 500 millió forintos fejlesztés tervei szerint a munkálatok 2025 októberében érnek véget.

Ennek során a zöldfelületek megújulnak, illetve újakat alakítanak ki, a városligeti játszótérre kültéri térjátékokat telepítenek a szakemberek. Új térburkolat lesz a Rét utcán, a Deák téren, a művelődési ház udvarán, a Fő utca – Rét utca – Kossuth tér közötti szakaszon, a városháza előtt, a Kiss Pál utcán és a Kossuth téren – legalábbis papíron ez a terv.

A településen kerékpártámaszokat helyeznek el, illetve kerékpárút létesül a Rét utcán, emellett ki-, illetve átépítik a csapadékvíz-elvezetést is.

Kép: Ujvári imre Fb

Kapcsolódó cikkek