A Szolnoki Szimfonikus Zenekar fő célja továbbra is a zenei nevelés megalapozása

Megosztás

Az együttes 2024-ben sem kíván engedni egyik fő céljából, a zenei nevelés megalapozásából.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar több mint tíz évvel ezelőtt egy új szemlélettel indult el a megújulás útján. Számba véve és megtartva az előző negyven év értékeit, egy fiatalos, állandóan frissülni képes koncepciót dolgozott ki, amelyben az egyik legfontosabb elem a szakmai színvonal és az élményszerűség harmonikus megteremtése mellett az volt, hogy minden korosztályt meg tudjon szólítani. Ezek között kiemelkedő helyen szerepel az ifjúság. Erről tájékoztatta a zenekar szerkesztőségünket.

Az együttes megalakulása óta azon dolgozik, hogy elérhetővé tegye az igényes zenét a kisebb és nagyobb gyermekek számára is. Vidéki művelődési házak, sportcsarnokok, iskolai aulák telnek meg alkalomról alkalomra. A szimfonikusok évről évre szembesülnek azzal a problémával, hogy egyre nehezebb megszólítani, lekötni a diákokat, és olyan összeállításokat kínálni, amelyek a különböző műfajok megismertetését, megszerettetését célozzák, mellette informatívak, sok zenei részt tartalmaznak és magas színvonalú előadások. Épp emiatt kísérik figyelemmel az igényeket, a változásokat, ami folytonos megújulásra készteti az előadások felépítését.

A zenekar a nagy sikerű “A fütyülős furulyás” produkciója után ezúttal Jász-Nagykun-Szolnok megye általános iskolás diákjaihoz viszi el a zene élményét. A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.-vel együttműködésben 19 vidéki helyszínen találkozhatnak a gyerekek a könnyed stílusba öltöztetett klasszikus zenével. A Szolnoki Szimfonikusok Rézfúvós Nagypartijának műsora egy tanóra, mégis óriási utazás a zene világába, mindez csipetnyi humorral vegyítve. Ebben a produkcióban a rézfúvós hangszereké a főszerep, így a trombita, a kürt, a harsona és a tuba hangjával ismerkedhetnek meg a gyerekek interaktív módon. A különböző zenei korszakok és stílusok harmóniája nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében koncerten. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek