Kozák Danuta elképesztő visszatérése Szolnokon

Megosztás

A hatszoros olimpiai, tizenötszörös világbajnok kajakozó Kozák Danuta hol máshol, mint Szolnokon tért vissza két és fél év után, sőt, egyenesen berobbant: az általa vezetett négyes nyerte a szerda délutáni női K-4 500 méteres döntőt a megyeszékhelyen megrendezett kajak-kenu válogatón.

A délután első döntőjében a válogató megnyerése mellett az is tét volt, hogy ki képviselheti Magyarországot a jövő heti, szegedi olimpiai pótkvalifikációs versenyen, amelyen női C-1 200 méteren is szeretne még egy párizsi kvótát szerezni a hazai válogatott. a győzelmet szoros küzdelem után Takács Kincső szerezte meg szoros küzdelem után, majd Horányi Dóra és Kiss Ágnes haladt át a célvonalon.

Kozákon és a szintén csapattag Csipesen kívül a fiatal Kurucz Levente is duplázott a második versenynapon, miután K-1 200 méteren is első lett.

Kozák és Csipes délben meggyőző fölénnyel diadalmaskodott az ötkarikás páros számban, majd délután K-4 500 méteren is ott voltak a rajtnál tokiói bajnok társukkal, Hadvina Dórával, valamint Gazsó Alida Dórával. A négy induló egység nagyjából egyszerre lőtt ki a rajtból, de néhány méter után Kozákék elléptek a riválisoktól, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy ők nyerik a versenyt. Végül a pároshoz hasonlóan több, mint magabiztos sikert arattak. A második helyen a Kiskó Réka vezette egység végzett, míg a harmadik a Kovács Katalin Akadémia hajója lett.

„Jó eredményeket értünk el, ebből lehet építkezni és remélem, tudunk is. Az 1:30 perces idő a cél, persze ez most egy szembeszeles pálya volt. A jó alap megvan a négyesben, de mindig lehet csiszolni, én sosem vagyok teljesen elégedett” – nyilatkozta az ötkarikás játékok történetében legeredményesebb magyar női sportoló, Kozák Danuta.

Az idei első válogató csütörtökig zajlik a Holt-Tiszán, a jövő heti versenyeken – a pótkvalifikáción és az ugyancsak Szegeden sorra kerülő világkupán – induló egységeket ezután jelöli ki Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

MTI-információ

Kép: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek