A Szolnoki Dózsa három vízilabdázója is az olimpiai keretben

Megosztás

Kétnapos összetartással készül a párizsi olimpia kihívásaira a magyar férfi vízilabda-válogatott. A névsort néhány rutinos pólós mellett elsősorban az U20-as világbajnok együttes tagjai alkotják, valamint helyett kapott a Szolnoki Dózsa-Praktiker három játékosa is, Bányai Márk, Vismeg Zsombor és Szeghalmi Zsombor.

A magyar szövetség honlapjának hétfői híre szerint a februári, dohai vb óta nem tartott edzést a tavaly világbajnok nemzeti csapat, mert a világversenyek miatt túlzsúfolt versenynaptárba nem lehetett beilleszteni a foglalkozásokat.

Jövő hétfőn és kedden azonban lesz lehetőség a közös gyakorlásra, de ezen a Bajnokok Ligájában érdekelt játékosok, azaz a ferencvárosiak alapemberei és a külföldön szereplők nem vesznek részt.

„Az olimpiai felkészülési keret kijelölése szempontjából fontos állomás ez a két nap. Természetesen a klubokban nyújtott teljesítményeket is figyelem, de ezek az edzések szintén számítanak majd a korábbi felkészülés során és a világversenyeken látottak mellett” – mondta a kétnapos, margitszigeti és a Duna Arénában sorra kerülő edzések kapcsán Varga Zsolt szövetségi kapitány.

A magyar keret:

kapusok: Bányai Márk (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Vasas-Plaket)

mezőnyjátékosok: Burián Gergely (Vasas-Plaket), Ekler Zsombor (EPS-Honvéd), Hárai Balázs (Genesys-OSC Újbuda), Konarik Ákos (Vasas-Plaket), Kovács Péter (BVSC-Zugló), Mészáros Mátyás (BVSC-Zugló), Nagy Ákos (FTC-Telekom), Szabó Bence (FTC-Telekom), Szeghalmi Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker), Szépfalvi Gergely (EPS-Honvéd), Tátrai Dávid (BVSC-Zugló), Varga Vince (FTC-Telekom), Vigvári Vince (Genesys-OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa-Praktiker)

Kép: MTI / Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkek