Fals információk keringenek Szolnokon a Széchenyi lakótelep “közös kutyájáról”

Megosztás

Továbbra sem bánt senkit, senki nem akarja elvinni és ne is piszkáljuk, már a betegségétől sem kell félni, megkapta a megfelelő kezelést. Szeretetet adjunk neki, ne bántást.

A többször is felbukkanó, a valóságot nem igazán fedő történetek kaptak szárnyra, leginkább szolnoki helyi csoportokban, ezért próbált tiszta vizet önteni a pohárba a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány.

“TÁJÉKOZTATÁS!

Megint többféle poszt kering a Facebookon, hogy a “Széchenyis kutya”, Morzsi beteg. Igen bőrbeteg, bolha atkája van. Tegnap előtt ott jártunk egyik önkéntesünkkel, ahogy szoktunk rendszeresen. Le van kezelve, kapott féreghajtót, Simparicát, ez mindenre jó, el fog neki szépen lassan tűnni, de a szőr azon a területen, ahol kikopott neki, nem valószínű, hogy már újranő. Kapott antibiotikumot és gyulladás- és fájdalomcsillapítót.

A kutya rendszeres felügyelet alatt van az Állategészségügyi Hatósággal együtt! Behozni nem tudjuk és nem is áll szándékunkban, mert azzal csak az életét vesszük el. 11 éve él ott, soha senkit nem bántott. Ha nem piszkálják, senkihez oda nem megy, nem keresi a balhét. Viszont, ha szándékosan bántják, vagy dobálják, természetesen jelzi, hogy ez neki nem tetszik, de kinek is tetszene?

Morzsi senkinek nem árt! Nem hordoz semmiféle betegséget, a bolhák voltak, de már nincsenek. Békén kell őt hagyni ,nem akar senkitől semmit! Ezért szépen kérünk mindenkit, ha bármit tapasztalnak, bennünket értesítsenek. Köszönjük szépen!” – írta az alapítvány.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek