Nekik nincs karácsony: rengeteg a kóbor kutya Szolnok számos területén

Megosztás

Vannak magányosan kóborló példányok, máshol csapatba verődve járják a várost. Mi történt, hogy ennyi kóbor kutya látványa fogad minket szerte Szolnokon?

Leticia figyelmeztetett a közösségi médiában, hogy ez a sok négylábú a Hunor utcán kóborol (kórház környéke).

Mit lehet ilyenkor tenni? “NHSZ-hez kell szólni, oda tartozik, már nem az önkormányzathoz, onnan megy majd ki az illetékes úr befogni őket.” “A Vegyiművek lakótelepen is rengeteg kóbor kutya van.” “”Csak 5″, amit látunk rendszeresen. A macskáinkat tavasz óta nyírják sorra. A szomszéd kutyát is kivégezték. Kérdés, mikor támadnak emberre is. Már félek kimenni az utcára a gyerekemmel. (Paprika út)”

“Én 6-ot számoltam az elmúlt hetekben. Sajnos nem mind szelíd. Én is óvatosan hagyom el a házat a gyerekekkel. Volt rá példa, hogy hazaértem és az egyik elég agresszíven megugatott, mikor szálltam ki a kocsiból.” “Mi 20 éve itt lakunk, eddig ilyen nem volt. Nem tudom, mi lelte a “kedves” kutyatartókat. Ha nem tudja normál körülmények között tartani, akkor ne tartson kutyát.”

Legyünk óvatosak és ha mi is agresszív magatartást tapasztalunk, értesítsük a megfelelő hatóságokat, mert a jelek szerint csak idő kérdése, mikor támadnak meg valakit ezek a jobb sorsra érdemes négylábúk.

Ő például a buszpályaudvar mögötti négyemeleteseknél várja gazdáját. Ez a példány kifejezetten ápoltnak tűnik, talán csak kiszökött valahonnan.

Kapcsolódó cikkek